Saturday, August 9, 2014

Denggi

Alhamdulillah.  Discharge from hospital after 5 days.
Demam yang tak seberapa,  sakit belakang & sakit kepala rupanya petanda kena denggi. Ruam-ruam, muntah takde.

Tapi memang as expected sebab aku tak pernah demam pakej sekali sakit belakang. Selalu kalau demam, makan panadol sebiji dua, selubung dah kebah dah esoknya. Tapi ni tak. Masih terfikirkan mungkin kerinduan pada anak bujang sorang yang menyebabkan demam berlanjutan. So, hari ketiga baru ke klinik ambik darah. Tunggu 10 minit & masuk balik jumpa doctor. Muke doc pun dah bekerut. Adui, risau plak aku. Doc ni pun saje je wat muke kegusaran kan.

Darah putih & darah merah kurang. Maybe Pakej denggi & anemia kata doc. hahaha sejak bila ntah anemia.

So further check up, ke hospital ke kita ye.
It's confirmed denggi :(

Ok. Fikir positive.  Bukan selalu. Allah bagi rest kan. Layan tv. Meals delivered everyday. Breakfast on bed kan best. Pppfft.. yang penting dekatkan diri denganNya. More Quran time :)
Teringat masa pregnant kat hukm dulu. Time tu je hari-hari dengarkan Iman & baca quran sampai khatam. Kalau tak memang kesudah asek bagi excuse takde masa kan. So, its the time babeh. No more excuses.  Hope, dah discharge ni pun boleh istiqamah lagi ;)

Kes denggi sekarang memang banyak. So be careful guys. Thanks to staff & Doc Shamin in prince court for their good service ♡♡ but I hope I won't come again.heeeee


I hate needle!



see who visit his mommy. Happy dia ek. Lompat-lompat atas katil. ♥ you mucho sayang

No comments: