Saturday, December 31, 2011

it’s 3rd…


First of all:



and at the same time
it’s our



ohh…time flies very fast..

May Allah always bless all of us.. amin Smile

Monday, December 26, 2011

Pose maut


Nak tau ape yang dikatakan pose maut? jap lagi aku story mory. kejadian berlaku on the same day after makan roti paung..
Balik dari IOI..tak tau nak wat ape..jadi perbualan seperti berikut:

en suami: nak gi mana nie?
pn isteri: entah.bosan kan?
en suami: pekata kite g tasik?
pn isteri: okay..tapi xnak la tasik permaisuri..bosan kot. jum g bukit jalil yang cam ade panjat2 tuh.pun dekat ngan umah
en suami: ok (seperti biasa..menurut perintah ;p)
so sampai la kami di bukit jalil.

IMG_8983

park kete tepi jalan. sib baik tak kena saman.hihi

IMG_8989

sebelum pape. kite tukar kasut dulu
gile kau nak panjat bukit pakai heels.terpelecot mak..tapi at the end pun..hmmm..


IMG_8991


IMG_8992

okay siap. adakah saya kurus macam ini tiang?memang tak lah kan T_T

takpe la..mak redha…meh layan gambar dulu..

IMG_8994

IMG_8996
dah setahun duduk dekat sini..baru tau ada tasik kecik..very nice view Smile
IMG_8997


IMG_8998

ready nak berjalan ?? aka ready nak terpelecotkan kaki?

IMG_9001

belum pape lagi ..dah haus..biasa la..I kan atlet..miahahaha

IMG_9004



IMG_9006


IMG_9010

IMG_9013

IMG_9012

IMG_9019

IMG_9021


IMG_9026

sampai akhirnya..n kejadian pose maut tu..tak lama je lagi..kejap eh..
sebab dah pinjam kamera dslr..haruslah digunakan sebaik baik nya kan :)

IMG_9029


IMG_9030


IMG_9031


IMG_9034

IMG_9035

ok dah pose kat sini..jum naik atas lagi..


IMG_9044

orait sampai dah...

so...1..2..3.. mariiii melompat!! ;p

IMG_9045



IMG_9046

Siap pegang handbeg tuh? ko ado?

IMG_9050

sangat suke tgk orang amek gamber lompat-lompat nie..jadi nak la mencube kan..walaupun berat badan x umur = cam tak sesuai je nyot..
ade mak kesah??hahaha

so tak cukup amek gambar camtu..mari lompat lebih tinggi..(iblis & syaitonnirajim berbisik)

tadaaa…(ehem..bini sape la nie)

IMG_9053

~nie la pose maut tu

yee…saya panjat di atas batu itu..hasilnya memang mengagumkan ;p
tapi disebabkan faktor (berat badan x umur) yang diignore di awal tadi hasilnya adalah salah landing. TAHNIAH!!

IMG_9055

kaki senget sebelah??oo tidak

IMG_9056


IMG_9057

sebab boleh buat muka di atas

IMG_9059

boleh shoot lagi..tapi dalam hati..adoiiiilaaa..Allah je yang tahu :'(

cuma terseliuh n bengkak. Alhamdulillah..Allah masih sayangkan manusia ini lagi..huuuu…
takde la maut..gebang je lebey ;p

lepas tu, terus ajak en suami balik..tapi nak balik punyalah dugaan.kena panjat lagi & turun di other side sebab park keta kat sana..huhu

IMG_9063

tuuu diaa...punyala tinggi nak kena panjat lagi T_T

IMG_9067

~OKU tengah cuba berjalan

IMG_9073

& akhirnya sampai jua kat atas

IMG_9097

nak turun nie yang rasa cam nak nangis..nak suh en suami dukung??
TAK PAYAH..kang dua-dua masuk spital ;p

masa nie ok lagi..boleh jalan slow2..
sampai rumah..boleh kemas rumah lagi..
lepas mandi, lepak n baring-baring kat sofa, tetiba kaki trus kejang tak leh nak gerak..sangat sakit & trus nangis..huuuuuuu

tu jelah yang aku tau..sakit = nangis ;p
malam tu gak g klinik & terus kena jab..


moral of the story:
“ingat-ingat la umur tu ..rumah kata pergi..kubur kata mari..huhu..selamat beramal..”

Wednesday, December 14, 2011

Ape yang menarik?










of coz part jambang dorang.hehe
ok.motif post? saje ;p

daaaa…………….

Saturday, November 26, 2011

Roti Pa’ong

Sebut betul betul.. roti pa’ong..ye tahniah..welcome to Ganu..hehe
Ape tuh? sejenis roti yang sangat sedap dan menyebabkan aku 8 juta kali lupe nak amek gambar..hehe

Nie member ganu la kenalkan..wan momo.. biasanye kalo g ganu..kite beli kopok lekor, baju batik, toto etc..jarang dengar orang teruja makan roti nie..aku jek over suke kot Smile

Aritu gi ganu tak dapat cari roti pa’ong nie..agak susah gak sebab tak familiar jalan..ade la nampak signboard..tapi kedai tutup..huhu

n adalah aritu jalan-jalan kat IOI Mall Puchong, terserempak ngan

IMG_8953

Die dekat dengan GSC & in front of Popular Book Store. Everytime gi IOI wajib singgah sini dulu layan kopi n roti pa’ong..best sangat..

IMG_8955

IMG_8954

hitammmm pekat


IMG_8956

nie roti en hubby. Sebab die kan kanak-kanak ribena, jadi bile nak pujuk makan roti kena lah letak ice cream ;p muahahaha

IMG_8960


IMG_8959

nie makanan org matured ;p roti pa’ong

IMG_8958

tengok..sampai terjelir nyot

IMG_8951

IMG_8971

IMG_8975

IMG_8977

IMG_8978

mode: sport
camera dslr 1100: pinjam ana, papud n udin.. mak tak mampu nak beli T _T

nway terserlah muke kepuasan dapat makan.

So tak yah gi ganu, IOI mall pun jadik Smile

IMG_8961

anak sape yang makan nie..bersih licin. pasti mak ayah berbangga..hehehehee


Harga roti pa’ong: RM2.60
Harga roti pa’ong icecream : RM4.50++ (lupe la nyot)

**tapi tak sure la..asal roti nie dari mana. sesapa ade extra info leh inform k *

So selamat mencuba