Friday, July 16, 2010

mau farewell mesti makan

Patutnya entry ini datang dulu sebelum kefarewellan aku..hehe..tapi biasa la..susunan ayat aku slalu tin tong..blasah je ek..hehe..actly event nie tuk aku n kamarul sebab kiteorang memblahkan diri. (^_^)
Aritu makan kat Pavillion jek..all finance including Capt Hisham..thanks capt for joining us :)

Venue: Rain Nudle House
Time: 6.30pm-full stomach

















ape yang kiteorang oder ek..aku pun dah lupe..haha
meh cekidaut..















oder kiteorang campur2..ade yang amek ala carte..ade yang oder group..
sebabnya..oder group nie dapat 50% discount if ade credit card.. ayoo lupe dah..CIMB card kot..heee

sambil-sambil tunggu oder..leh la korang baca sejarah yang die letak kat setiap meja..heh











sambil2 tu tgk la sekeliling...





























cantek kan tempat die..tersusun.. i loike :)

orait..menu sudah sampai..kat belakang air tu Mr Ken..he kind of person yang banyak cerita..bagi aku die ibarat National Geography..sebab a lot of thing die tahu..so tak payah add channel N.G dalam astro..jimat ko...haaa



















~air normal la...ice lemon tea..tengok pun tau...heee

ok..pix adelah tak berapa nak santek..hp aku tak canggih cam korang (alasan) ;p n a few je aku tepek kat cni..malas nak jenjalan.waiter tu dah tgk semacam jek..tatau motip die nak ngorat i or kutuk."kesian..jakun kot minah nie"..ah dulik..aku kan suke wat JJCM...lalalaaaa





















~nie ayam masak ??

















nie ikan siakap masak ??




















~nie aku tau fried prawn roll..hehe
















~nie ayam di balut ngn mmm....cam daun palas je..hehehe...
















~nie beef masak kicap kot..haha
















~set appetizer yang salah menurut turutan gambar..hikhik
















~nie desserts aku...tak berape nak suke sebab die pakai santan.. i dont know u..i oder je.. :(
















~khusyuk tol makan..semangat ye ke xin..

so far makanan ok..menu wajib TOMYAM aku lupe amek pix..cam biasa..bila nampak menu peberet..mmg abis dlu la sebelum dapat amek pix...too sedap too late ;p
















~tisu??macam biasa..wabillahitaufik..walhidayah.assalamualaikum...

 p/s-mood nak berblog..tapi cam malas..jadi la entri cenggini...huuuu..n to tokey nudle rain..sowie aku bg nama kampung tuk menu ko..ala,.rasa sama je...even nama canggih..so jangan saman i eh...heeeee
tataaaa

Thursday, July 8, 2010

its been a week...

hari nie jumaat..smlm dah lengkap seminggu aku mengajar..caya la..kuat semangat tol..sib baik tak nanges..aku kan cengeng..hikhik...

so kesimpulan selama seminggu yang aku dapat ialah:

keje di opis :







-aku duk menepek di cubicle almost half of my day.
-ade aircond..ade lift..ade tea lady leh tolong cuci cawan
-food court mahal..KLCC..parking minimum RM7..jem..
-kena jumpe Mr. Gaya yang banyak songeh..
-gado ngn vendor..
-wat keje mngarut
-balik 5.30 pun curik2..haha

ok ok..byk sgt ko kutuk ni ina..haha..udah2 la ye..

keje di skola








-asek merayap ke sana sini..kelas kejap kat atas..kejap blok satu lagi..kejap kat makmal..
-takde aircond (dalam bilik guru je) takde lift (ari pertama termengah2 macam nenek tua)..pantry takde..sob..sob..tealady apetah lagi..huuuu..
-kantin murah..n aku jarang makan kat kantin sbb takde masa (alasan malas nak jalan..kehkehkeh)
-parking dalam sekolah..free..ade guard nama LEONG..tolong carikan parking..sukeee..jalan tak jem sangat.
-tak perlu jumpe Mr. Gaya n pretend cam pengemis..hohoho..
-tak perlu jawap kol ngarut2..haha..sukeee..
-perlu ade tahap kesabaran yang tinggi.MENTAL tahap terbaik..
-yang best tak perlu takut2 balik on time sebab sudah semestinya sume cikgu pun berebut balik cepat..lambat 10 minit..pejabat tutup..haaaaaa
Kesimpulan...eceh ceh ceh..mentang2 ajar BM..mana-mana ko pergi pun..ade pro n kon..so pilih yang terbaik n yang terminat ..wtfish* nyer bahasa..hehe

rasa dah tak minat..cari kerja lain k..
adios..heeeee

DIALOG HARI KEDUA NGAN 1A

murid: ala cikgu banyaknyer keje...cirit saya nak buat..
pn. cikgu yang comey: aah..saya lagi tercirit nak periksa buku kamu semua..


NILAI MURNI: buat baik di balas baik...

~ok mau pergi cirit nie.....~