Wednesday, June 30, 2010

hihohi

halu..windu sama blog..aritu FB dh d block..pastu blog lak di block..huhuhuhu
so smlm hari terakhir bersama M3nergy..gonna miss my colleagues a lot...
antara email terakhir aku smlm:

Subject: Signing Off

     People come, people go
But memories don't
Been up and been down
But it's the appreciation that counts
 
 
Dear all,
Just a short note:
 
After 5 years 2 months 5 days, I say goodbye today with few regrets, no doubts. For those who have been with me and supported me throughout my journey in M3nergy, I thank you all most sincerely for your wonderful friendship, support and for your stimulating companionship always. For those if I have offended during the time, please accept my humble apologies. And for the rest, goodbye and take care...
 
 
 
Regards,
XXXXX
019-XXXXXXXXX

hahaha..ayat biasa la...bile dah lama kerje nie..(lama ker ;p) mesti banyak sangat simpan ayat-ayat farewell orang lain..so..kite copy paste je la..ape ada hal..hihii

takpun leh google cari contoh nak wat karangan farewell..hehe....
ade a few pix yang opismate aku watkan event farewell ni...tapi skarang tak  berapa nak rajin..jap gi nak masuk skolah balik..huuuu

thanks a lot..momo..pj..ima..ke xin..mui..liana.. kamarul..TC..yanie..hakam..milly..rene..nicole..all finance geng..bla..bla..bla..
best sangat sebab banje makan..aku suke..camni  nak farewell byk kali la..bleh??bleh la...heeeee

o ye...baru 1st day masuk skola balik since 10 yrs ago..now u can guess my age rite? ;p
pagi tadi kuar kul 6.30am..semangat nie..on Garmin siap2..cari nama Dato' Onn tak jumpe..so aku taip la San Peng..kan ke dulu namanya San Peng..skali ade..SMK J San Peng die tulih..baik nyer klik GO...
lalalalalalalalala dalam kete semangat sambil berangan nak rotan anak murid..heh..tetiba...
pastu dengar satu suara yang biasa aku dengar time2 bergarmin.. 'recalculating" aik..salah jalan ker? ah blasah je..
then..10 minit kendian..."arriving at destination" ..Bangga gile ngn Garmin..toleh kiri..cheit..ini SK Tamil San Peng..hampeh tol..so berpusing2 la aku kat c2 cari2 SMK Dato Onn..ghupenye dia masuk dalam skit..dari jalan besar tak berapa nak nampak..selamat sampai..heeeee
7.35am kot sampai..gile syahdu bawak kete..haha..ditambah lagi dengan bantuan garmin yang membawa aku ke suka ati die je..huuuu

Kena jumpe Pengetua nie...tapi die lak bz..ade perasmian jogathon.lama giler tak dengar ayat jogathon nie..windu lak zaman2 kutip duit..hahaha..so kul 9-10am kot baru dapat jumpe die...
sebab die bz layan pemberita n datuk2..takpe2 di maafkan..
then tadi baru dapat jadual aku..kena ajar petang..dalam kepala..alamak..balik jem2 lagi..tensionnyer..huuu
surat tawaran kata ajar sejarah..Tapi bile report..amek ko BM..SEJARAH n ICT...hahaa..terbaik...
takpa..aku kan cikgu mithali..aku suke2..

bile cikgu tu tanya leh ajar BM?aku boleh je sambil angguk2..dalam ati wtf**..BM aku time spm dulu hmpir faul..skrg cakap BM pun slalu kn gelak ngn hubby...huuu...
pastu die tnye lagi..leh ajar ICT..tau pasal computer? 
aku :insya Allah..sket2 buleh la..nak ajar excel ke..word ke..powerpoint ke..insya Allah xde masalah..hehe..kalo ade masalah..ape lagi..tet tot..tet tot.".halo..weh..camne nak remove benda yang ade dalam PC aku?aku tanak orang bleh dig balik." hahaha... biasa..idup kena banyak main kabel..hahaha
ok la itu je wat masa nie..aku mau mamam dlu..kang lapo sambil mengajar..susah..i tak bleh nak fokus..hehe

daaaa

Wednesday, June 9, 2010

Alkisahnya...



facebook di opis di block lagi untuk kesekian kali nya..aku pun tak leh nk wat pe lagi... T_T
dolu boleh la hack org tu nyer ID..hack bos tu nyer ID..semata2 nak layan farmville...gilo jaat kan..hoho..ditambah lagi ngan adenye kawan terbek aku sepanjang zaman yang memang pakar it nie..beliau pun bersubahat mengajar aku slama nie..heeee..tapi aku appreciate kejahatan beliau itu sebab at least aku yang agak buta IT nie tau la sket2 pasal mende alah nie..

siap bagi aku cd tuk program balik pc kt opis aku nie..tak tahan..haha..ko memang terbaik la...

ok..ok..berbalik pada facebook tadi...
agak2 nape management nak block mende alah tu??
-sebab ramai orang tak buat keje layan chatting?
-sebab ramai addict men game?
-sebab ramai duk sebok upload masuk pix bagai?
-sebab ramai duk sebok comment kt wall sampai jadi cam chatting?

tapi dorang dah limit kan 3 hrs/day ...so nape nak block bagai??

bagi bos..its working hour!!cant play2!!concentrate on ur work!!

bagi staff..gilo pe nak wat keje non stop??machine pun tau stop..kapal pun tau shutdown..boring la..takde pembangkit semangat..bla..bla..bla...

~apsal alasan bos pendek..alasan staff panjang..ye..definitely sebab aku adalah STAFF..tu pun tatau ker ;p

tapi nak wat camne..dah nama pun pekerja..so itot je la..kalo taknak..gi SSM establish company sdirik..g TELEKOM/CELCOM/MAXIS...g register internet sdirik..SETTLE.....kui..kui..kui...

ala..aku pun tak lama lagi nak blah dah...so layan je la..ade aku kesah ;p sebab tu aku layan wat blog..hikhik...company tetap sayang staff die lagi kan..so syukran je sudah..peeeeeaaceee :)




Thursday, June 3, 2010

theee..heee..heee

Agak lama tak menceburkan diri dalam dunia berblogging ni..almaklum la..aku bz..heee..x abis2 alasan..
Now..counting days untuk......



















yee...aku dengan berjaya nya telah meletak jawatan...kenapa aku kata berjaya??
sebab bile aku bukak balik file word aku (folder name:RESIGN)..tertulih tarikh xx/xx/2007
3 tahun woi nak make up my mind...gilo la..orang lain lama cabut..aku gak setia..aku kan pencinta yang setia..ngeeee
tapi sebab apa aku amek keputusan drastik nie??
well, i'm looking sumthing new... job scope baru?kengkawan baru?bf baru?cara pergi keje ikut jalan baru?
ntah..tapi inilah decision aku yang paling death brave...
sebab apa??
aku resign tanpa ada confirmation keje lain..hehe..well..i juz take d risk..i loike ;)
so officially i'm job hunting...jaga2 la korang kat luar..haaaaaa

but at d same time, aku amek PJJ..apa tu? Pencinta Joe Jambul..wak lu...pendidikan jarak jauh laa...
so last monday baru tau dapat. n tgk bill..agak menelan air liur di situ..huuuuu
xpe2..hby kata insya Allah ada rezki...its for our future investment anyway..so..Go for it!!

Go!! Go!! Go!! ina!!..ko comey...ko boley buat..hahaha

daaaa