Wednesday, November 27, 2013

Iman jatuh katil

Tajuk nak panik aje. Tapi memang die jatuh pun. Alkisahnya, biasa pepagi before pergi kerja memang tukar pampers die.

Lepas cuci, letak die kat katil. Aku settlekan sink yang kotor. Bile pusing je tengok die dah kat birai katil. Gelak-gelak tengok aku sambil menapak setapak & ....

Tau-tau aku dah tadah tangan tangkap kepala die. #lappeluhkatdahi

Aku pun tak tau camna dalam nanosecond aku leh refleks camtu. Kalau nak berlakon semula. Fuh..flash mengalahkan superman :p

Abaikan segala sakit lutut, tangan & kaki gara-gara langgar bucu katil. Yang penting, mommy jadi superwoman pepagi. Mihmihmih

Iman tengok aku..sengih je. Bertuah sungguh -___-

~moral: lepas ni semua aktiviti tido, main, tukar pampers etc2 kat lantai je. Mommy cannot trust you :p

Tuesday, November 26, 2013

Goggles

Yeay..jumpa gak goggles yang ada power. Selama ni aku tak tahu pun kewujudan goggles yang ada power. Berenang la dengan goggles yang biasa. Kesian kan. Hihi. Thanks to my dear friend Baiyah yang introducekan.

So lepas ni, tak perlu swim dengan contact lens. Tak pedih mata I.hihi

Being recommended untuk beli power that lower than normal lens. As long as nampak ikan. Jadilah ;p

Beli kat Aeon Mid Valley. Price RM 42.90

Ok.next trip??? Krabi? Hewhewhew

Sunday, November 24, 2013

Up up and away

Tinggalkan lil bos dalam playpen die kejap. Sekali balik dah berdiri dah. Adoi la..sakit jantung mak ko nak oii..Sib baik tak jatuh. Huuu

Tak selamat dah. So kena adjust ketinggian playpen ni untuk keselamatan dunia akhirat.hihihi

Thursday, November 21, 2013

Well said

A post by friends.
Keep the love while you still have it

And sometimes, just leave it to Allah swt.

He knows what to do :)

Tuesday, November 19, 2013

Iman & Dhia :)


I love to see them. Though Dhia  always like to 'kacau' Iman. I know she is just a small girl & just want to play. It just sometimes she is 'geram' with my walrus & mommy sometimes being overprotective.. ppfft ;p

Anyhow, I still love both of them

 See the love of sister & brother hood ^ ^



Monday, November 18, 2013

Mommy clever

Main dengan anak ni kadang-kadang menjadikan kita cam kekanak riang gak.


I'm always feel excited whenever I have time with my baby. Kadang-kadang kesian kat dia sebab masa banyak habis kat ofis, kat jalan raya, kat school, etc2.. huhu


Walaupun end up, mommy look funny to you baby. Yang penting, Iman happy-happy & gelak-gelak tengok mak die cam !@#$. 


Nampak tak penanda kat dahi tu. Itu adalah salah satu aktiviti bermain bersama anak :p

Bukan iman ketuk mommy ye. Itu sebab mommy yang pandai letak pooh tu kat dahi. Lupe plak function pelekat tu ada kuasa vacuum. Takde la lama mana pun letak kat dahi, tapi kesan die. Sampai arini tak hilang-hilang lagi -_____-

Meh tunjuk contoh:

hahaha. good one sayang ;p
 

even dah amek pix dengan 360, still tak leh hilang tanda tu..

jadi, marilah kita ke class, ke ofis dengan tanda 'cinta'

luv u son ;p 

Iman walrus.bahaha






still i love you dear :)

Friday, November 15, 2013

Tazkirah di Sabtu pagi

Ceramah ustaz bagi hari ni:

Penzina lelaki adalah untuk penzina wanita
Kalau penzina berkahwin dengan orang yang baik. Jodohnya tak lama. Itu janji Allah.
Allah Maha Adil. Bersama muhasabah diri dan bersama perbaiki diri. Hidup di dunia ni sementara. Sementara ada masa, kita belajar dan berubah lah bukan hanya untuk mendapat jodoh dan anak-anak yang baik, tetapi untuk bekalan Akhirat.

Ada 2 kisah:


1. Seorang lelaki amerika yang gangster dan selalu buat maksiat badannya penuh tattoos masuk masjid. Berjumpa imam dan menyatakan hasrat masuk islam. Selepas mengucap, waktu solat pun masuk. Dan imam mengajak die bersama-sama menunaikan solat. 'Saya tak tahu' kata lelaki amerika. 'Takpe, ikut sahaja' semasa sujud, lelaki amerika tadi tak bangun-bangun. Rupanya die dah meninggal. Alhamdulillah die mendapat penghujung yang baik Walaupun semasa hayat penuh dengan maksiat.


2. Kisah seorang ulama yang sentiasa beribadat pada Allah tetapi penghujungnya dia diuji dan mati dalam keadaan yang mengaibkan. Ok. Kisah ni boleh google sendiri ye. Sedih pulak aku nak taip


So sama-sama kita berdoa minta penghujung yang baik. Dan kalau ada yang fikir, nak jadi macam kisah no 1 tu. Buat maksiat dulu,  kemudian baru bertaubat. Fikir balik. Allah nak ambil nyawa kita ni anytime. Dia tak cakap nak cabut minggu depan @ 10 minit lagi.
Thanks ustaz. Refresh motivation untuk kita semua. Amin



Wednesday, November 13, 2013

His first car

After work, I'm rush to Aeon Maluri. Looking for Iman's walker. Nekwan request as nowadays it is very hard to feed him. Play a lot huh baby?
Though I read & heard the bad thing about baby walker, I try to look at positive view.
Nekwan not so 'tough' to carry the 8kg monster every minute. Iman being very picky lately. Always want people to accompany him even during his sleep time. He will 'raba' surrounding him to ensure there's someone around him.
So here we go. Walker + rocker. I'm glad he likes it.
Go fun with your car babeh!

over you



An old song played this morning. I always love his voice. Feel like want to eat..hehe
Enjoy. Happy Thursday

"Over You"

Now that it's all said and done,
I can't believe you were the one
To build me up and tear me down,
Like an old abandoned house.
What you said when you left
Just left me cold and out of breath.
I fell too far, was in way too deep.
Guess I let you get the best of me.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.

You took a hammer to these walls,
Dragged the memories down the hall,
Packed your bags and walked away.
There was nothing I could say.
And when you slammed the front door shut,
A lot of others opened up,
So did my eyes so I could see
That you never were the best for me.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
Well I'm putting my heart back together,
'Cause I got over you.
Well I got over you.
I got over you.
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.


Stuck

I'm blogging while driving. How interesting traffic in KL, right?

I'm wasting a lot of time. How I wish I can spend more time with my family especially my baby.huhu

Tuesday, November 12, 2013

Campak

Iman kena demam campak last week. Kesian die. Dah la sekarang tengah aktif merangkak cara walrus.bahaha..haip..mommy nie...sorry sayang, tapi awak merangkak comel sangat.hihi

Sekarang die asyik la tergaru-garu. Penuh kaki die merah-merah. Malam pun tak lena tido. Tanya doc, die cakap mau seminggu baru nak baik.huaaa.. T___T
Cepat sihat ye baby!

Sunday, November 10, 2013

Watermark

Punya lah bertahun benda alah ni wujud. Baru nak belajar letak setelah menyedari kepentingan watermark.heeehee..

So here we go. The first attempt with my hero angry bebird.mihmihmih ^ ^

Thursday, November 7, 2013

Happy Friday

Happy sangat. Buku ape tak baca. Test online tak buat lagi. Main je..haissshh..
Iman..doakan mommy ye. Last time you are inside my womb. Together we strive in the exam hall & Alhamdulillah we made it :)

Now you are out. Mommy scared..geeeee...



Monday, November 4, 2013

He knew his name

Salam maal hijrah 1435

This morning, when his wak (my big bro) call him dhia (my niece name) he just ignore. But when wak call him Iman. He turn and smile :) we repeat the same process & the outcome is he seems knew his name. praise to Allah




Ok.please remember. my name is Iman. Hehe

Doa akhir & awal tahun

Alhamdulillah, nak masuk tahun baru. Mari kita baca doa ni. sangat mendalam. Betapa kita manusia yang sentiasa terlibat dengan dosa. Sesungguhnya Allah swt maha pengampun



Doa akhir tahun: Baca Doa Akhir Tahun ini sebanyak 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah


Doa awal tahun: Baca Doa Awal Tahun ini sebanyak 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram

ok sempat lagi nie. Mari beramal. :)

Sunday, November 3, 2013

Iman trying hard :p





Alhamdulillah.  At 7 months, he try to sit. Try very hard u see.hahaha.. its okay. Mommy support u baby. I'm so excited to see it infront of my eyes. & I bet I'm the first person to see. Come on..give working mommy here a chance la ;')