Sunday, March 28, 2010

1st time

Last saturday membuang tebiat dengan mood ala-ala pelancong aku dah datang.haha..
Jadi nya..malas nak cakap banyak, mari la follow aku meh..

Pagi..ups..not pagi..tengahari..hubby bawak g lunch kat UNITEN..there's a stall Kedai Arab..ntah ape nama die..aku lupe dah...
tp ..wa cakap lu..mmg terbaik... =)
this is my 1st time makan nasi beriyani arab..
nie menu hubby RM12.00..nama die royale chicken beriyani..mnarik giler..tgk la roti ade..nasi ade..makan 2 org pun cukup...erk..utk kami tidak...hahaha...jadinya stelah terliur tengok menu nie n aku rasa sikit...sikit ker?jangan percaya ;p...akhirnya aku oder satu lagi menu...heeee~
tadaaa..nie menu aku...nama die Roasted Chicken Beriyani.. RM10...murah dua ringgit dari hubby sbb takde roti bagai..tapi tetap meletup...yum..yum...sile cube..memang pueh hati...tak percaya..sile lihat bawah..
magic kan...hoho..
Ingat lepas mamam...mau rehatkan perut...skali nampak ini...
abis la diet ke mana..iman dan amal ke mana..nafsu telah menguasai kami...kiter orang oder mango icecream lak..orang jawa kata desert...takpe-takpe..sila-sila makan..balik rumah sila-sila buat lompat bintang n sit up banyak2 ..huuuuu
RM3.90 ..sile rotatekan kepala anda..saya sangat malas ...(-_-')
macam2 perisa ade..mango..strawbery..durian..orange..yam...etc2
well..nie pun 1st time aku makan aiskrim brand nie Daily Fresh nie..nice...
die keluarkan adalah sebuku aiskrim mango nie..pastu..die putar kat ABC punya machine...jadila macam kat atas nie..n pastu jadi la macam kat bawah nie setelah 2 eko giant gile kuasa makan

kejakunan kami tidak berakhir di situ...meneruskan perjalanan ke BTS..*Bandar Tasik Selatan..Parking di sana...RM3
arini aku berbesar hati nak bagitau sume rege kat korang..jadi..leh la wat ala ala destinasi bajet..macam Qi tu..comey giler die kan kan kan..ups..menyimpang sudah.. ^^
ok ok...
sambung cerita lagi...
aku dah lama giler ngidam nak naik ERL..nama je duk KL dah bertaun..tak pernah ko rasa ERL lagi..
rasa macam tak complete idup ini kalo sume transport aku tak try..haha..
so cuti cuti weekend nie melunaskan cita cita ku yang tak kesampaian dulu...
weeehuuuu....n jadi mangsa nye adalah hubby sdirik..yela..takkan aku nak kuar ngan khalid jamlus kot..marah bini die kang...hehe
untuk edisi 1st time percubaan ini..
mulakan perjalanan dari BTS ke KL Sentral..haha...sangat la dekat...mision nak ke Pasar Malam Jalan TAR..
instead boleh naik terus LRT Star..saje je memanjangkan n memenatkan diri ikut long cut =) i loike..
*aku tak paham..orang saje letak i loike atau memang dieorg tersalah taip..sebab..memang byk sgt aku tgk org letak loike..agaknya..yang mule mule tu typo error..pastu trus jadi ikutan..biase la..manusia cam aku nie..yang senget senget tu la yang nak di ikut...macam tutttt jek hikhikhik

ok sambung..tiket rege RM4.20 one way one person..agak agak la bai..mana leh sumbat 2 orang..mau kena ketuk ngan pak guard nanti..
hatiku berbunga bunga bile menjejak kan kaki kat sini hehehe..tercapai impian..lepas nie boleh eksen ngan ana..papud..n udin..hehe
teeeettttttt..tangan yang ramping itu harusla bukan tangan aku ye...harap maklum X(


cantek kan..kaler purple*i loike
akhirnya..adalah muke kami..heee
duduk seat ngadap ngadap..amek feel memasing ;p
pindah tempat..sebab panas..laki i kan puteri lilin nyah ;p

aku ingat edisi 1st time aku berakhir di sini je..rupa rupanya adalah lagi yang aku x rasa...
nampak sangat kebizian melanda diriku telah menyebabkan aku jadi katak bawah tempurung..erk..tamau geli..k**** k****** untuk kawan aku sorang tu je...hahaha..


ni lokasi dekat jalan TAR.
lama sangat ke aku tak jejak jalan TAR nie..?? dah ada benda baru nie spring potato..1st time gak try..very nice..perisa?laki aku suh die bubuh sume..BBQ..mayonis..satay etc2..die kan gila kuasa..haha..ampung..^^

sedap..kecik RM2.50..besar RM3.00.. sebab kami kecik...kami beli kecik la..
 jari gemalai itu pun bukan kepunyaan beta..tsk..tsk..tsk T_T


ok...jenjalan cari pasal berakhir di sini..tengokla kerajinan melanda..aku update tempat2 menarik bagi aku..bagi korang aku tak dulik...ada aku kesah..keh keh keh *i loike*




Tuesday, March 23, 2010

Ferrero Rondnoir

Actually lama nak post entri nie..tapi asek lupe and asek masuk ide lain..hehe
tada....nie la die...this is my first time makan..biase makan ferrero rocher je...
(current situation: sedang menikmati ferrero rocher hasil bribe dari seorang vendor..uopss)

untuk korang yang mungkin pernah makan..so leh main jejauh...untuk yang tak pernah makan je aku nak share..hehe
Harga : RM6.90+ aku lupe dah..
Kuantiti : 4 ketul je..saje nak test dulu..*alasan sebab yang besar mahal ;p

So what can i say dat..ceklat nie nice gak..rasa bitter sket..ye la..dah nama pun pakai dark coklat..harus la kan...hehe

makan pelan-pelan kununnye menikmati la..pix cara makan aku tak masukkan..kang korang teruja lak ..ahaha


dengan plastik tesco and all the cikedis n asam..ye la..kata pun journey..harus la ada jajan bagai kan..hehe

ok...tu jek..hehe...

p/s: oooo ye...kuew teow kat kampar, perak...bandar baru..*lupa nama kedai die..tp my uncle nye member..dekat ngn UTAR..*pergh..explanationku*..is the VERYYY NICE I ever had :)
sedap sampai lupe nak amek pix..lain kali la ye..bile i balik kampung lagi..hehe

Monday, March 15, 2010

Jodoh Tak Panjang

huuu...aku dah agak dah..
aku dah dapat rasa....
aku dah tahu...
jodoh kite memang tak panjang...
tak lama...
aku sesal??
agak la.....
huuuuuuuuuuuuuuuuuuu..
orang tua penah cakap..sesal dulu pendapatan..sesal kemudian tiada guna....
its absolutely rite... (-_-")

pengajaran untuk aku..
Lain kali berhati-hati dalam memilih...

ye memilih....
kawan-kawan sekalian pun sila la berhati-hati...

Mule-mule memang cantek...lama-lama bile tiada keserasian...berpisah jalan terbaik...


Akhirnya aku telah menjual Iphone ku...huahuahua
*ayat nak sadis je aku nie...hamprak tol..hahaha


selamat tinggal...jodoh aku dengan Iphone nie cume bertahan 1bulan lebey je..
bayangkan la..ari pertama beli..dah rasa sesal and nak jual..
perasaan melompat lompat gumbira cume masa orang kedai tu promote je..
ensem ke beliau??x...tapi tatau part mana aku tertawan.. ;p

so now...i'm using Nokia 5730Xpress music...

aku pun tatau kenapa aku beli handphone nie...mulenya nak amek W705..kaler pink

tapi orang tu kata...sony memang x leh install garmin gps..
meaning takda gps free kena pakai credit tepon ler..
tatau die kelentong aku ke dak..korang cek sdiri..

sebab tu aku pilih nokia nieh..walaupun x berapa minat sebab die gabak (besar)
tapi yang aku suke sebabnya ade gps garmin...hehee
aku kan suke geografi.;p so boleh la cek map dengan free...
masa mule-mule beli excited pakai gps nie even though nak g umah mak aku dari low yat yang sememangnye aku kompem takkan sesat..hahaha
saje gatal...aku kan memang gatal..hahaha

Thursday, March 4, 2010

psycho kah??kahkahkah

bila kite berborak..& bila kita bergurau..kadang2 menyakitkan..kadang2 mengelakarkan..got dat word meh??
tapi bile niat kite bergurau..orang yang kena gurau tu bertindak serius (uish..macam askar lak) amacam??

daripada nak bergurau terus tukar a.d.u.h..= bergaduh (-_-") hmpphh....

kita saje sakat2 die pasal cerita lama..sebab bagi kite...kite tak kisah pun..sebab kalo org buat kat kite...kite bagitau je la..cerita sbenar..lagi tambah2 cerita..no heart feeling k...kite gelak2 sekali..ye la benda dah lepas..i dun giv a damn pun... http://emo.huhiho.com apa yang penting..(aku tau korang suke buat sore wonder pets..buatla)jujur...perempuan ni memang terlebey emo..nak2 melibatkan kejujuran..*tips untuk orang lelaki ye*

tapi bila ade orang menidakkan dan terus terasa..and terus s.i.l.e.n.t........zzzZZZzzzz..bukan tido k...cume keadaan macam orang tido..cume tak ade kroih..kroih.. mcm aku selalu buat: ;p http://emo.huhiho.com

kalau benda tak betul..kenapa perlu marah?? betul tak?
http://emo.huhiho.com   melainkan kenyataan tu benar belaka...so boleh la ko marah sebab ko teringat cerita2 dulu..ko terkenang2..ko jatuh dalam perigi..awek gelak ker.jatuh tersungkur..bf sebelah terkekekekek..

so bile senyap and jadi marah secara psychology...ko mengiyakan cerita yang orang tu tidak tahu usul pangkal nie..aku memang suka bab2 psycho nie..haha...sebab tu aku emo..hahaha http://emo.huhiho.comboleh??
kata orang senyap tanda setuju..ha.ha..kan kantoi ;p it common sense wut..budak tadika pun tau bila bapak dia senyap..mata berkaca2..bapak die tipu la tu kate nak beli kete kebal tuk die..*tipu* ape contoh aku bagi nie??arghhh*




jadi ape pendapatan korang? MYR5000?  SGD888? EURO6577...ape aku ngarut nieh??abaikan

akhir cerita...orang yang mengusik tu serba salah...orang yang terusik tu menyalahkan orang mengusik dan terus jadi marah..dan kedua duanya bergaduh

~cerita: bukan rekaan
~ade kena mengena? MEMANG http://emo.huhiho.com