Sunday, September 29, 2013

Be careful

Hmm..pernah dengar backstabbing? Backbiting? benda ni common dalam komuniti kita kan. tapi worse part about me, i'm simply trust people. Especially bila orang tu kita rasa close dengan kita. The fact is, they have 'something' in mind.

Happen to me recently, (Apologize for my language, aku kalau marah/sedih mula la merapu..bahasa ke laut.hahaha)

Ada la seorang kakak ni, tunjuk concern kat aku. Mula-mula pasal masalah aku, aku tak cerita pun dekat dia. Alih-alih die dapat tahu dan mula la concern , sibuk message aku bagai.
Cakap: "ina sabar ye. I dah lalui semua ni. Apa-apa i'm at your back. Nanti I nasihat dia, bla..bla..bla.. Kalau dia buat hal, ina bagitahu I, biar I 'ajar' dia.." hahaha.. (-____-") Sangat sesuatu kan?? kau punya concern tu menyebabkan aku cair dan mula lah rasa,, waaa..thank God, ada gak orang sayang kat kita & hope she understand well because she's women too.

Dan bila ada masalah melanda aku, she is one of the person i'm seek for advise. & with wholly heart percaya dia boleh tolong sebab dia adalah sangat close dengan orang yang aku bermasalah nie. ;p
Mula la aku cerita, sekian-sekian. Dan dia pun baiknye respon, "Apalah XXX ni, pasal camtu pun nak marah. ok2, nanti i nasihat dia. U sabar byk2. Jangan risau"

Hati aku sedikit tenteram bila ada orang yang aku boleh harapkan untuk bantu masalah kami ni.

End up..Masalah aku jadi lagi BESAR bila XXX marah. sebabnya, kakak ni dengan aku dia cerita lain. dengan XXX dia cerita lain. Mengucap panjang aku....

Really, aku tak tahu apa yang dia sakit hati sangat dengan aku. Dia ambil kesempatan ni untuk menambahkan sesak dada aku lagi. Kau yang mula-mula menyokong, end up, kau juga yang menokok tambah cerita. sedih, terkilan, semua ada. Itu yang orang kata, berhati-hati dalam meluah masalah, takut orang yang menenteramkan kita tu, yang akan menentang kita balik. Lesson learn, but its too late.

I'm helpless..

to that Kakak, I'm really sorry for what i've done wrong to you. I'm sorry coz I trust u much. I'm really sorry & I hope u happy now. What u wish, come true. God bless u





Saturday, September 28, 2013

Little monster

What? Dinosaurs?? Can i eat them, mommy?


Wednesday, September 25, 2013

Hati Ini Milik Allah






Wahai Tuhan yang menciptakan cinta, wahai tuhan yang membisikkan rindu, jadikanlah cinta & rindu kami hanya untukmu Ya Allah..




Wednesday, September 4, 2013

Check in at PPUKM

Sayu je tengok anak sendiri kena tolak masuk operation room. Iman, get well soon sayang. Lots of love. Xoxoxo.

Tuesday, September 3, 2013

Tioman

So bless dapat gi trip tioman with my lovely buddies. Though kena tinggal iman for 3days, its okay..I know my baby strong :) mommy die je gedik2 rindu.kekeke

Slipar tu adalah our first purchase.cantek plak color die. Memula aku je nak beli sebab lupa bawa slipa..end up semua pun terpengaruh.hihi

Actually dah lama mengidam nak pergi tioman tapi disebabkan kesesakan masa..jadi asyik ditunda je. Aktiviti cam biasa la snorkeling sampai lebam. Tak rajin nak letak byk2 pix. Sementara ni simpan dalam memori je ye

Boleh dikatakan tioman agak lengkap la facility die. Ada school, klinik, atm, jpn etc2. I'm imagine besarkan iman kat island. How's good that sound kan. Hmmm..maybe one day ;) 

Kitorg imbau kembali moment2 masa skol dolu..masa sek rendah..till sek menengah.. & there is a lot (a lot ke? tak la..hihi) of stupid things we did actually.  Sekarang bile ingat balik..macam..weh..nape kite jahat sgt ek..huhu..menyesal pun ada gak. Lesson learn sebab sekarang dah tua. haha..
ok..ok..cukupla..kami bukan nakal sangat pun..bukan jenis sap rokok ke..bersosial ke..tapi adalah kejahatan terselindung ;p 

Ok.kat sana we stay in juara mutiara..pakej dia termasuk feri return, chalet, snorkeling and makan RM350/ pax..chalet memang best.bukak pintu je laut.weeeee..
set life jacket and goggles RM10. 
Marine park fee RM5. 
+- RM500 la untuk share minyak & toll sebab kami bertiga aje.

Tapi juara agak tak sesuai untuk kanak2 & orang tua..sebab, bile sampai jeti tekek, korang kena naik 4wd car untuk sampai ke juara.jalan die tak jauh. 9km je. Tapi sebab berbukit bukau..jalan pun tak berapa nak cantek.  It takes about 1/2 an hour. Sakit gak la badan sebab ada one time tu kitorg kena duduk belakang hilux sebab masing2 dah kuyup mandi awal2 sebelum sempat gi snorkeling. Excited kan..haruslah berenang sekuat hati.eceh.macam pandai sangat berenang..hihi.. sakit vontot mak. Tapi memang best sebab adventurous gak la trip ni. 


Overall, TIOMAN AWESOME. I love tioman.miss tioman. 

Ok girls, next trip please!! Hehe

~ish..baru aku sedar lama dah kita berkawan ek..kira jap..waa.. 20 tahun dah. May Allah bless our friendship :)