Sunday, January 30, 2011

tetiba...

pagi2 bukak tenet..ofcoz bukak fb dulu..pastu my 2 main email..pastu iclass..pastu bla bla bla...
masa kat home page yahoo, ternampak satu article nie:

400youtube_fishheadcurry
Jothys Fish Head Curry Restaurant claims it has suffered losses as a result of a blogger’s negative postings. (Youtube)
An angry director of a fish head curry restaurant in Kota Kinabalu is suing Internet giant Google and a Malaysian blogger for alleged defamation.
Tharumraj Sivaperumal, director of Jothys Sdn Bhd, filed a RM6 million (S$2.1  million) civil suit against blogger Poh Huai Bin and the California-based Google Inc at the Kota Kinabalu High Court on Monday.
According to Malaysian newspaper The Star, the suit alleges that defamatory statements were made about Jothys Fish Head Curry Restaurant by Poh in May last year. The company is seeking exemplary or punitive damages and an order to restrain the blogger from defaming the restaurant online.
The company claims that the alleged dafamatory statements published by both defendents would be injurious to its business, and is also seeking an order from the court to remove the offending articles from Google and other popular search engines used on the Internet.
Tharumaraj said he felt very let down at Poh’s demeaning of his fish head curry and banana leaf restaurant. The blogger, who now lives in Kuala Lumpur, had urged people to “avoid it like a bad case of herpes”.
Adding that he did not know the blogger, Tharumaraj said, “There were many people who posted positive things about my restaurant in his blog but it was removed and only the negative chats were kept.”
But why sue Google, and not other search engines?
Tharumaraj claimed that the offending blog does not appear immediately on other engines but shows up first on Google search.
He claimed that his company’s restaurants had been affected, both locally and internationally, and that the company suffered losses and damages as a result of the defendants’ actions.
In addition, the plaintiff maintained that the restaurant, which opened in 1987, was known around the world and had been reported as a popular destination in Lonely Planet a global TV and book series which is an authority for tourists throughout the world.
The company added that Google conducts business within the jurisdiction of Malaysian courts by reason of the fact that its search engine is used regularly by Internet users in the country.
According to a Google spokesperson in Kuala Lumpur, the company could not comment on cases under litigation.

~ tetiba  rasa takut lak nak komen2 dalam blog..kan ke aku nie rajin (sangat ;p) post entri berkaitan makanan..huhuhu

uish..orang sekarang nie main saman2 je ek RM6 M kau..kayo pakcik..
so careful ek korang..maybe boleh komen -ve but jangan melebih-lebih la ye..
just mention kat situ "my opinion" sebab sesetengah orang tak sama taste ngan kau kan.
ade yang "mmm..acceptable quality"
ade yang "not bad la"
ade yang "its so @#$%*. my throat cant accept it! damn!"

so behave urself.. (tetiba)

k la..mau godek2 post lama aku...ade ke aku komen @#$*&%?
kang kena saman, mau sume bulu2 ku cagarkan..upsss ;p

Sunday, January 16, 2011

fever is a friend

setelah sekian lama tak kena demam...dapat gak aku penyakit feberet orang suke mc nieh..huhuhu
sangat la x best..

abis vomit semua benda yang aku makan..sampai dah takde ape lagi dalam perut, die nak gak vomit...huhu
pisang goreng, kek lapis, teh o semua keluar...huishhh..pembaziran betol!

kepala pun pening2...
tapi semalam gagahkan jua pergi kelas..yelah excited kot kelas pertama untuk semester baru nie..
bangun 6.15am...pusing2 lagi..
dalam hati berbolak balik nak pergi kelas ke tak..pala dah tak larat sgt nie..
mengenangkan ade kelas FIN Pn Imani..aku gagahkan jua..sebab banyak calculation kot..once u missed d class, u'll miss everything....
so gi gak lak kelas..tapi aku gagah sampai kelas ke 2 jek..pastu memang da tak larat sangat..
tak larat pun gigih drive balik sesorang tau...huuuuu
hubby outstation..so mintak tulun adik aku anto ke klinik..
cek2..takde la panas sangat 37.1 jek..tapi doc ckp dah tanda2 nak demam r tuh..
balik mom's house..terus blueeekkk lagi...argh tensen...nak makan ape pun tak leh..semua nak kuar.. -___-

rasanya berjangkit from abg aku aritu..yelah masa die demam..die ade beli rojak..org demam mana ade selera nak makan, so tak abis..akukan DBKL..suka abiskan makanan..hehe..lupe lak die demam..
kan padan muka sudah...n arini bonda pulak demam...huahuahua

pk..pk balik..ye semalam bonda makan ice cream cornetto aku..bukan sebab beliau DBKL ye..sebabnya..aku yang suruh..hehe..ampun bu....

semoga kita sama2 cepat baik ye..

MORAL: Jangan gedik2 makan makanan orang demam k ;p

Friday, January 14, 2011

deko 2

Ok..meh sambung deko 2..sebelum kebizian melanda aku tak lama lagi nieh.

mm…aku tak la pandai sangat deko-deko nie..tak kreatif. tapi sangat la cerewet..yeah I admit it -___-
ada a few concept yang aku suka:

i. modern


ii. english rose


my choice akhirnya english rose. memang lama dah fall in love ngan concept camni.. sebabnya ia akan buat ko rasa tenang..eh silap2..buat aku rasa tenang..
tapi yang lecehnye…most of the furniture are WHITEEEEE…susah kot nak maintain. even takde anak kecik..tapi perangai seko-seko masing-masing dah cam dak kecik. comot tak bertempat :p

satu lagi..mereka adalah sangat mahal..
table runner aku tengok kat memory lane adalah RM80++
huahuahua..belum langsir lagi..huhu
so..deko kali ini membawa kepada..deko bajet english rose..hekhekhek..
mula-mula...g beli cat kayu dulu..1 liter cukup dah..
sebab aku ada dining set table yg kaler ceklat..I’ll prefer white..so match ngan tv cabinet aku yg kaler putih…
pastu ape lagi..cat r sesungguh hati kau!!

HASILNYA

before..
19112010459
after..
181220101169
**pling**..magik kan..

ok..jom wat magik lagi..

before..(sila abaikan tisu toilet tu)
21112010462
after..
181220101168
*pling*

gigih tak?? baik korang angguk jek..
penat tau mengecat sorang-sorang nie..
nak main ngan thinner lagi..
pedih jari jemari I yang mulus nie…

ok bab ngecat settle…pasni bab menjahit lak…
kite sambung nanti eh…lapar dah nie..huuuu

tata

Saturday, January 8, 2011

TBS

Times Berjaya Square??
no..no..no..
Terminal Bersepadu Selatan okeh …
semalam..(08/01/11) borink tatau nak wat ape..kami gi melancong.melancong la sangat kan..melancong ke TBS..hehe

Memang dari arituh nak pergi, tapi takde masa..so ada masa nie, kita guna sebaik mungkin. aku kan memang terel bab2 mengisi masa lapang nie ;p

080120111224
ye itu lah die….
memang cantek..currently la..lapan puluh tahun akan datang aku tatau n tanak amek tau sebab tengah bz ngan dosa pahala sendiri.gulp..Disappointed smile
080120111225
parking kat level 4. agak semput r gak kete aku nak naik..tapi beliau tetap gagah cam tuan die.I lebiu car Red heart
080120111226
parking space memang mencukupi buat masa nie. ulang suara ye..buat masa nie..masa-masa lain beta tatau..sebab memang tak ramai pun orang.
jom tengok dalam…..
080120111227
080120111228
kedai ada la a few..ramai tak join lagi sebab ada yang tengah renovate bagai
080120111229
feeling lcct/KLIA gitu
080120111230
see…tak ramai kan??
080120111231
080120111233
tak payah berebut.orang kaunter pun boring kot
080120111234
bukti muka aku sampai sana..muahahahahaha
080120111236
080120111237
serious, feeling airport lagi, ada boarding pass kau.
080120111239
yang nie, aku rasa cam kat dalam bursa lak..hehe
080120111240
080120111241
080120111242
toilet harus singgah.. orang kata, kebersihan sesebuah rumah itu, harus di check pada toilet/kitchen nyer..so nak wat spot check kena la betul2 kan..heeeeeeeeeeeeee
080120111243
aku leh masuk women jek, harap maklum
080120111244
bukti 2
080120111245
ok la..wat masa nie sangat bersih lagi..tempat letak tisu ada tapi tisu jek takde..
080120111246
banyak eh gambar?sabar2..sikit je lagi nak abis nie..
080120111247
sikit je lagi..jap eh..
080120111248
ok..ok..mau abis dah..
080120111249
tada…..bukti kaki 3
abis dah..miahahahhaa
mesti pelik, banyak tul gambar aku masukkan..senang ke?
sila berterima kasih pada windows live writer
n…
mm..
yela..sebut la ni..
cik puan muda xuenna banana..
ok suke??huh
p/s: oh ye..sape-sape nak melawat TBS nie..boleh la plan rancangan anda sekarang sebab parking free till 14 Jan 2011. so jemput-jemput wat cam parking sendiri ye ;p

Friday, January 7, 2011

deko 1

Di sebabkan kesenggangan masa yang aku alami, jadi aku gunakan ia sebaik mungkin.chewah ayat..hehe..
ok..did I mention yang aku dah pindah?kesah ke?kesahkan aje.. ;p
so rumah yang we all beli nie, actually fully furnished.so sofa, katil, dining set, kitchen cabinet,tv, water heater,etc2 sume dah ready.
disebabkan banyak benda dah ada..kite slow2 deko yek. duit pun x ramai. kalo x, mau aku call eric deko je.hehe
floorplanB
nie la floor plannye..tapi akunyer rumah ko kena amek mirror and letak belah kiri..faham x?alaa…faham je la ek.aku memang tak reti nak explain.. T_T huhu
before pindah bagai, kena cat dulu. so upah cat RM400.00.tak termasuk harga cat. Cat ko beli sendiri tau. aku pilih colour springfield from ICI Dulux maxilite plus..beli murah2 je.bukan boleh makan pun ;p
maxilite_plus18l_inte
mm..camne colour springfield tuh? die macam putih, but not really, ada biru2 sikit..ada hijau2 sikit so agak2 la ye..
cat aku beli tong besar 18liter: RM63.. orang cat tu cakap cukup 18 liter untuk rumah 1K sq ft..sebab both toilet and kitchen tak payah cat coz dah ada marble sampai atas. tapi at the end aku kena beli lagi yang 7 liter punya sebab sikit je lagi x cukup. tapi dorang x pakai abis la simpan la untuk masa depan..hoho
pastu tambah cat minyak untuk gate depan,kaler putih biasa jek 1 liter: RM 27.00

080120111221
haa lebih kurang la colour die camnie..so settle..
pastu…
edisi tukar sofa, mengukur,menawar, menjahit dan mengecat lagi dalam episod akan datang..
tata..mau mandi :)

Saturday, January 1, 2011

Alhamdulillah..its 2 years

klik untuk ketumbuhan ;p