Friday, December 31, 2010

nasi lemak endah regal

waa..excited betul aku nie kan..dalam seminggu berkali-kala aku nyer entri yek..cuba tengok time bz..mau bersawang blog sesawang nie Smile with tongue out
mau story hasil pembuatan nasi lemak untuk pertama kalinya..
kenapa nama dia endah regal?? sebab my 1st attempt buat nasi lemak n it was in our new house.
even time tuh, rumah tak berapa nak kemas lagi, tapi feeling pengantin baru dah datang nak wat camno?
masa mula2 kawen memang excited gile aku masak macam2.macam2 ke yang?hahaha
lama-lama masak benda yang lebih kurang jek.yelah duduk dua orang.pemakannya adalah seorang setengah. sila percaya, aku lah yang setengah itu..Winking smile
so amat membazir jika masak banyak sangat kan.
bila pindah rumah baru nie, spirit menggodek dapur melonjak-lonjak. so bermula la episod buat nasi lemak nie.
aku wat sesimple mungkin.
RESEPI NASI LEMAK ENDAH REGAL
untuk nasi
santan 1 cawan
beras 2 cawan
daun pandan 2 helai (ikat reben..buat la kalo terer..hehe)
garam sket
halia 2cm (hiris)
untuk sambal
6 sudu besar cili kering mesin
4 ulas bawang merah -ditumbuk
2 ulas bawang putih -ditumbuk
1 biji bawang besar -dihiris
segenggam ikan bilis (digoreng dahulu)
sedikit air asam jawa
sedikit belacan
garam n gula
ps:aku buat sambal sotong, jadi aku campur sotong sket
untuk hiasan dan sampingan
telur (direbus)
timun (dipotong ikut size kegemaran..pakai garfu..calar balarkan badan timun tu untuk dapatkan corak)
ikan bilis (digoreng)
HASILNYA…tadaaa……
07122010542
ops..sori..terbanyak minyak..jangan tiru beta ye..hehe
07122010541
pinggan punya besar..nasi secoit je..memang sesuai untuk i..heeeeee

alhamdulillah..jadi la jugak untuk chef amatur yna
pasni feeling masuk TOPCHEF..haha

Wednesday, December 29, 2010

Harimau menang..Garuda next time ya :)

Sangat seronok kot tengok bola malam tadi..
Malaysia menang aggregate.. Open-mouthed smile
best2..tapi frust ngan referee yang aku rasa mungkin mengalami pening2, kekelabuan dan kerabunan mata semasa kekasaran pasukan lawan..
keeper sangat cekap..memang bajet ade gam UHU kat tangan..hakhak

after game…
yna :tadi terus google laju-laju cari nama KHAIRUL FAHMI.
       ala…die dah ade GF..hu..hu..hu…
encik husband : so? bukan awak dah ade husband ker?
yna: teeeeeettttttttttttttttttt..
Smile with tongue out

short form stand for??

pernah tak dolu2 jadi kat korang..dapat sms/ email/ time tgh chatting..org wat tulisan short form yang ntah..ntahpape maksudnye korang tatau..
pernah?pernah kan? jangan bajet tak pernah..sebab nnati aku chop korang poyo…tak kire ;p
macam dolu2..rasa2 nya 12 taun lepas kot..zaman2 rajin chatting..bile ade orang taip LOL..aku ingat die cakap bahalol..aku pun marah la balik..hakhak..
rupa2nya LOL= Laughing out loud..
malu beta..dah la marah n majuk kaw2..naseb baik member tu memahami..al maklum la..time tuh kanak2 lagi..hikhik
so untuk mengelakkan kan kekeliruan yang berlaku, herewith,(ecewah..feeling anta email opis) I’m attach together short form and meaning die..supaya korang tak marah atau mencarut2 kat orang sesuka ati..hehe
AFAIK -- As Far As I Know
AFK -- Away From Keyboard
ASAP -- As Soon As Possible
BAS -- Big A** Smile
B4 -- Before
BBL -- Be Back Later
BBN -- Bye Bye Now
BBS -- Be Back Soon
BEG -- Big Evil Grin
BF -- Boyfriend
BIBO -- Beer In, Beer Out
BRB -- Be Right Back
BTW -- By The Way
BWL -- Bursting With Laughter
C&G -- Chuckle and Grin
CICO -- Coffee In, Coffee Out
CID -- Crying In Disgrace
CNP -- Continued (in my) Next Post
CP -- Chat Post(a chat message)
CRBT -- Crying Real Big Tears
CSG -- Chuckle Snicker Grin
CYA -- See You (Seeya)
CYAL8R -- See You Later (Seeyalata)
CUL8R -- See You Later
DLTBBB -- Don't Let The Bed Bugs Bite
EG -- Evil Grin
EMSG -- Email Message
FC -- Fingers Crossed
FTBOMH -- From The Bottom Of My Heart
FYI -- For Your Information
FWIW -- For What It's Worth
GAL -- Get A Life
GF -- Girlfriend
GFN -- Gone For Now
GMBA -- Giggling My Butt Off
GMTA -- Great Minds Think Alike
GR8 -- Great
GTSY -- Glad To See You
H&K -- Hug and Kiss
HABU -- Have A Better 'Un
HAGN -- Have A Good Night
HAGU -- Have A Good 'Un
HHIS -- Hanging Head in Shame
HUB -- Head Up Butt
IAE -- In Any Event
IC -- I See
IGP -- I Gotta Pee
IMNSHO -- In My Not So Humble Opinion
IMO -- In My Opinion
IMCO -- In My Considered Opinion
IMHO -- In My Humble Opinion
IOW -- In Other Words
IRL -- In Real Life
IWALU -- I Will Always Love You
IWO -- In Other Words
JMO -- Just My Opinion
JTLYK -- Just To Let You Know
KIT -- Keep In Touch
KOC -- Kiss On Cheek
KOL -- Kiss On Lips
L8R -- Later
L8R -- G8R Later 'Gater
LHM -- Lord Help Me
LHO -- Laughing Head Off
LHU -- Lord Help Us
LMAO -- Laughing My A$$ Off
LMSO -- Laughing My Socks Off
LTNS -- Long Time No See
LOL -- Laugh Out Loud
LSHMBB -- Laughing So Hard My Belly is Bouncing
LSHMBH -- Laughing So Hard My Belly Hurts
LSHTTARDML -- Laughing So Hard The Tears Are Running Down My Leg
LTNS -- Long Time No See
LTS -- Laughing To Self
LUWAMH -- Love You With All My Heart
LY -- Love Ya
MTF -- More To Follow
NRN -- No Reply Necessary
NADT -- Not A Darn Thing
OIC -- Oh, I See
OL -- Old Lady (significant other)
OM -- Old Man (significant other)
OTOH -- On The Other Hand
OTTOMH -- Off The Top of My Head
PDS -- Please Don't Shoot
PITA -- Pain In The A**
PM -- Private Message
PMFJI -- Pardon Me For Jumping In
PMP -- Peed My Pants
POAHF -- Put On A Happy Face
QSL -- Reply
QSO -- Conversation
QT -- Cutie
ROFL -- Rolling On Floor Laughing
ROFLAPMP -- ROFL And Peeing My Pants
ROFLMAO -- ROFL My A** Off
ROFLMAOAY -- ROFLMAO At You
ROFLMAOWTIME -- ROFLMAO With Tears In My Eyes
ROFLUTS ROFL -- Unable to Speak
RTFM -- Read The F****** Manual!
SETE -- Smiling Ear To Ear
SHID -- Slaps Head In Disgust
SNERT -- Snot-Nosed Egotistical Rude Teenager
SO -- Significant Other
SOT -- Short Of Time
SOTMG -- Short Of Time Must Go
SWAK -- Sealed With A Kiss
SWAS -- Scientific Wild A** Guess
SWL -- Screaming with Laughter
SYS -- See You Soon
TA -- Thanks Again
TGIF -- Thank God It's Friday
TCOY -- Take Care Of Yourself
TILII -- Tell It Like It Is
TNT -- Till Next Time
TOY -- Thinking Of You
TTFN -- Ta Ta For Now
TTYL -- Talk To You Later
WAS -- Wild A** Guess
WB -- Welcome Back
WTH -- What/Who The Heck (or sub an 'F' for the 'H'
YBS -- You'll Be Sorry
YG -- Young Gentleman
YL -- Young Lady
YM -- Young Man
haaa..baru kau tau..macam2 short form ade kan?memang rasa nak sebut WTH jek..Smile with tongue out

~entri ini di tulis sebab cik puan muda xue bertanyakan maksud LMAO..xkan kakak nak cakap tatau kan? jadik I google jek..so kan dah jadi kakak yang terer di mata.. Rolling on the floor laughing
ok tu jek..pelajaran ari nie.
TTFN..CNP..CYA…(mesti korang terkulat2 pakai mouse naik atas turun bawah kan?kan?)
ROFLMAOWTIME

Sunday, December 26, 2010

skola..skola..

Salam..nie cite basi giler..bulan 7..sbb sekarang cuti sekolah..so baru ade masa nk ber update..hehe
N tatau pasni aku nk keje mana lak..haha n..entri agak panjang..harap tabah membaca entri ini..hikhikhik

Well, layan je la ye..cite basi 6 bulan lepas..klo makanan nie..bukan takat expired n aket perut..silap aribulan ade yang muntah darah..heh..so aku nak compile cite bulan2 lpas..pastu trus wat novel..
juz want to share my lil experience nie..

cerita bermula lepas aku berhenti kerja n jadi gstt..kontrak till Dec 2010 jek..
its such a wonderful time coz dapat merasa jadi cikgu even for a short period..5 bulan je kot..
its fun surrounding by kids..kids ker?? 13 – 14 yrs..teenager la kot..hehe..perasaan mak2 mmg x bleh blah dari idupku..huhuuu

I learn a lots of things n discover that jadi cikgu is not ez as I thought before..
Ingat keje half day jek..cuti byk coz ade cuti sekolah..mengajar je..jaga budak2 je..
Xde hal la konon..
NO..no..no..
time2 skola dlu slalu perlekehkan cikgu..ala cikgu nie bukan ade keje pun..
Skali kena..padan muka kau…huahuahua
Ko ingat senang??

First..cikgu akan pikul banyak tanggungjawab n jawatan..
Kang jadi cikgu library la..cikgu sukan la..cikgu persatuan la..cikgu ajk utk beberapa event kat skol la..cikgu bertugas la..cikgu wat exam paper la..macam2 ada ko… pilih je mana suke..oit..x leh pilih..tu sume `HADIAH KHAS’ diberi pengetua.. ;p
So pikul la ko sorang2 kat situ..hahaa..
So atas tu sume jawatan n tanggungjawab yg aku kena pegang selama 5 bulan jek kat skola..
Dengan pelbagai event yang menarik tertarik d boom..mmg mencabar minda dan kewarasan otak aku nie..hoho
Try to adapt ngan new environment n practice kan masa handle Family Gathering masa kerja kat opis dulu..its different..totally different..

Then, U urself have to prepare before masuk kelas..kena studi bagai n kena ingat n jotted down sampai topic mana kelas sekian2 ko ajar..kadang2 kena tanya murid2~malu tau =’>
Aku ada 2 klas ajar BM..2 klas ajar Sejarah n 3 kelas ajar ICTL.. clip_image002
Ko nak ingat nama student sorang2 mmg amek masa kot..kang nama sape2 ntah aku sebut dalam kelas yang salah. Aku tau bile ade student sound ~cikgu, beliau kelas lain la~..malu kuasa dua sudah..haha
Takpe2..pengalamanThumbs up

Since aku kan xde proper course mengajar budak2..tu pasal tunggang langgang..
Pengalaman ajar adik2 adalah..tu je la aku praktik kan..

Satu lagi adalah communication ngan parents student..n even ngan students sendiri..bahasa n perlakuan kena jaga..sebab dieorang akan ikut ape org dewasa buat.segala pertuturan kena berhati2.kengkadang aku pun terlepas jugak bile nak bergurau n marah..tapi itu sume mebuatkan aku lebih berhati2..

N nak cuti pun piker dua tiga kali sebab kalau cuti, student rugi..masa dorang terbuang n silibus x sempat abis..pastu sape nak cover ko nyer keje?? Kengkadang time aku sakit tak larat nak bangun g skol pun..aku gigihkan jugak..even ada cikgu relief..tapi cikgu relief tak dapat sambung sampai mana silibus ko tuh..n cikgu relief xde kaitan ngan subjek tu..lagi satu..kesian student dah bawak beg berat2 cam batu..skali cikgu x masuk..frust kot..aku dulu mmg frust..bawak buku pastu cikgu x masuk..memang menyumpah sesumpah!..haha

N banyak lagi la kejadian2 n pengalaman2 yang aku kutip..
Tapi ngan bantuan cikgu2 yang ada.. Alhamdulillah sume OK
Tapi semua tu berbaloi n its such a big appreciation bila student called CIKGU..its really make me feel good about maself..

Kerja cikgu nie mulia..mendidik anak murid n bagi ilmu semua..student adalah amanah ibu bapa pada cikgu2. Sebab tu tanggungjawab die berat.n pahalanya banyak J

Harap2 student aku sume baik2 cuti skola nie..i’m gonna miss them a lot. N sume student2ku..cikgu mintak maaf jika tersilap bahasa ke ape.. n terima kasih sebab beri cikgu pengalaman yang berharga nie..luv u guys a lot J adoi..sedeh la plak..tisu..tisu….sroootttt…

Layan ek pix bawah nie..nak g nanges laju2..huuuuhuuuhuuu

clip_image004
jamuan on 1st day aku masuk sempena perpisahan cikgu Salleh.n aku la yang ganti kerja2 beliau..hoho
clip_image006
my opis..BILIK GURU..hehe
clip_image008
masa farewell mai J
clip_image010
kak ct, ng n fifi
clip_image012
Mai n Pn Shamsiah
clip_image014
1MALAYSIA
clip_image016
jamuan akhir tahun
clip_image018
nie pameran sempena hari koko

ok tgk perbezaan dibawah:
a)
clip_image020
b)
clip_image022
~menggunakan hp xpress music skill ala2 DSLR…cheit ;p SMK dato onn in memories..sob..sob..sob Crying face

I’m testing with new window live writer :)

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Penguins

Monday, December 20, 2010

char kuew teow ku sayang

haaaa....ingat tak aku ade janji dolu nk post entry char kuew teow nie..lama gile..aku pun x ingat aku ade janji ke tak..tapi rasa cam ade..tapi cam...arghhhh....

so kali nie nk bwk kome g makan char kuew teow...nape kome?*kome=kalian/korang*
sebabnye..of coz kat PERAK..kampung terchenta beta..hehe...

meh tgk pix dolu...


slurrrpppp..mmg mami slurppp betol!

aku suke giler sebab die pakai char kuew teow yg kurus tuh..mmg rasa halusssssss je ------>













ok..kedai kat bandar baru kampar
zoom sket..
fobia ngan tulisan cina??? x perlu..sebab tukang masak die melayu..kompem HALAL..
kedai kawan pakcik i tuh.. takkan nak aniaya lak kan..

Typical malay, nampak tulisan cina je mesti cam was-was nak makan..
senang je..korang was-was, gerenti dah haram tuk korang makan kan...
so pe lagi..angkat kaki r..n pegi kedai makan melayu...


jap..jap..melayu ke indon tuh??hahahahah..lu pikir la sendiri..hahaha

tapi aku tetap hormat ngan orang yang was-was nie..
contohnya: MY OWN MOM...heeeeee

even  die anak kepada ca ya nun alif....asal tgk tulisan cina je..kompem tak mau...
asal tgk kuew teow je mmg tanak makan...
asal tgk chinese muslim je pun was-was..

takpe la ibu..kite g makan kat mamak ye..ke bangla ek tadi? :p

sekarang nie..susah kot nak differentiate kan warga Malaysian dengan yang bukan..

mmm..pape pun..makanan kat situ mmg sedap...i loike..:)

last but not least...bukan gambar tisu ye..sebab kedai biasa je..tisu tak cantek ;p
.
.
.
.
.
.
.
.
.

muka tanpa was-was..heeeeee

Tuesday, November 23, 2010

adeh..penat


penat gak eh pindah-pindah nie..saket dah pinggang aku...huhu
hubby keje..so tpaksa la mngemas seorang diri..any volunteer here??mmm...


anyone??...
.
.
.
.
.
.
any??....
.
.
.
.
.
huaaaa...yela ..aku kemas sesorang..huhuhu...


aku kalo penat n lapar cepat marah..

penat+lapar=marah
                    lapar=marah-penat
                  penat=marah-lapar

kesimpulannya..sume tak best..cis.. T_T  

so baik korang tolong aku..hehehehe

Thursday, November 11, 2010

UNO..no..no..no..

Alhamdulillah, exam dah settle..but few more exam coming nx year.. T_T
Its ok, learning is continuous process. ye ker? ye kan aje.harap sukses la result kami adik badik..hehe

skol pun dh abis exam, markah dh key in, dh bg slip exam kt dak klas..buku teks dh pulang..so pe nak buat???
mmg boring giler..aku pun tatau nk wat ape dlm klas..silibus dh abis..udahnyer kite main je la dalam kelas..
kesian gak kt student. dorang boring tatau nak wat pe..dah bagi kebebasan pun still tatau nak wat ape?

dah ujung2 tahun nie biasa la, ramai dak ponteng skol, yg kt skol mule la kuarkn menan (mainan) dorang..
xde la PS2, cume main kad2 je  byk. n yg glamer n still glamer is UNO. teringat lak zaman skola aku dlu.. pun same cam dorang. klo tak uno, mesti main nama negeri, bingo, penutup botol, batu seremban, barbie doll (nie darjah 4 je ye) etc2..

mlepaskn geram..aku pun join skali men..hehe..


well, bukan tu aku nak citer sgt, aku nak citer pasal UNO je..there is a stories behind it....
short story jek..nak kate sedey x gak..ntah..tapi i cant forget it, one of my sweet memories gak r.
sebab menjadikan aku lebih menghargai pemberian orang n rezeki Allah bagi :)
korang dengar je lah..eh silap, korang baca je lah..heeee

start play uno masa umur 12 tahun kot..time tuh 1995...seronok join dak kelas main uno..aku x ingat sape yg bawak.. tapi time tuh sapa yang bawak uno die mmg best la..heheee...
sebab ape aku kata best, sbb UNO time tu agak mahal gak rege die.. bagi budak skola yg susah cam aku r..mana mampu nak beli mende alah nie.. :(

so klo nak main je, kena g skola, klo skola je, mesti aku main ..hehe..
klo kat umah, x de la uno..so x bleh nak main la..layan la citer kt tv OSHIN n SATRIA BAJA HITAM..
time tuh UNO is d hottest game....

n sbb passion yg mendalam terhadap game nie..aku n neighbour aku, zura..gigih gile menjalankan projek bajet kiteorang ni. c..kecik2 lagi dh pandai berbajet2..terer tol ;p

so wut we did?????
kiteorang g pasaraya yang terdekat..kuar kan duit simpanan yang ada (simpanan la sangat :p)
then beli.......MANILA CARD....

balik, gigih giler lukis 2++, 4++,1,2,3,4,5,6,7,8,9,0, skip, reverse
pastu kaler lagi, gunting kad ikut saiz kad uno sebenar..pastu tadaaaa...
jadi lah UNO kami :)

memang  happy giler, pastu main sampai ke malam ngn dak2 blok..hehe

i wish i still keep those UNO..
mmg memorable giler...

tapi bile kenangkan dak2 skrg:
~"mama nak duit, nak beli UNO"
~duit blanje skola heaven

waaa, beruntungnye korang kan..xpe la rezeki korang.. ;)

tp kesimpulan yg aku dapat adalah: orang dlu sgt la kreatif cam kami..theee..heee..heee

Thursday, October 21, 2010

Kebizian

Menyebabkan aku xde masa berblog di tambah lagi dengan broadband yang agak slow..huahuahua.. sabar eh..manyak citer mau ngadu nieh..hihihi...

Final exam juz around d corner..wish me luck then i'll wish u luck 2...haha  :)

Sunday, August 8, 2010

mau farewell mesti makan II

lambat sangat nieh aku post..hehe..sabar yek..aku tgh adapt ngn environment perguruan nieh..so agak keliru ngn cuaca baru..haha
ok..ok..mari kite citer makan2 lagi..lama benor aku tak bawak korang g makan..haha..ade ke??

kali nie mau citer pergi jalan ampang..if ingat lagi..aku pernah cite sket pasal kedai nie..ala yang pasal kedai tutup tu..ghupenya..ade je lagi die kat situ..elok je lagi berdiri kat situ..cume die sudah tukar nama..Marcianos (formerly known as Roadhouse Grill). Sowi la..i tatau..i asal dari kampung..haha

buku menu..sangat classic




















nampak ke?? buat-buat nampak lah ye..hihihi
















waa..aku suke costume 2 org cowboy ni..rasa cam kat ober de c..hikhik


cantek ouh rumah aku..hihi

Sebelum makan, meh aku tunjuk VVIP yang banje aku..hehe..thanks korang. Allah murahkan rezki  kita semua..amin



















makwe atas nie..mui..MBSA kot..haha..ampun mui..



makwe atas nie..liana.M&NA..jgn kaco..heeeee


pakwe atas nie PG..bukan P&G ye..sebut betul2..afizi..heee..single mingle..sile2 roger aku jika berkenan.. engineer nie bai..poket tebal..hahaha



 
yang atas nie takyah kenalkan lagi la... (o.O") kompom single..ade yang mahu?tak payah la..nasihat dari jabatan kesihatan..lupekan la niat murnimu itu.. theeeeeheeehee

Before tunjuk makanan..mm...event nie few days b4 last day aku..29 June 2010 kot....
after keje la..x jauh..KLCC ngn jln ampang kan dekat.tp jem yang buatkan rasa tak dekat..huu
sampai2 disambut seorang cowboy tua tapi baik atie..heee...

pastu duduk2..pilih2 menu...pas pilih..die bagi roti..sedap ouh roti die...
n sedia maklum..benda yang terlebey sedap memang aku lupe amek pix..dalam kamera liana ade kut..hehe

n aku dh tak bape nak ingat aku oder pe..nama sume omputeh..i kan org kampung..berbelit lidah nk sebut..haha..meh kite bagi nama suke suki kite 



nie nama die ayam panggang ngn vege ngan mash potatoes
















atas nie mui nyer..bg nama ayam panggang atas letak cheese...ok.nice name :)



nie ciken cop liana kot..nyum..nyum..

nie PG nyer..special ade corn..

air...



















ice lemon tea ..alasan oder..bottomless..kunun2 mau jimat..pantang dengar FREE refill..hehe..
at d end..x refill pung..sbb gelas die mmg gabak..hahaha
*model: liana..ouh ye itu la roti yang aku maklumkan...ade gak pix ko ek..hehe..nampak gebukan..cam i kan..tak..tak..i gebus...hihihi

overall..boleh dikatakan OK la..tapi kengkawan aku nie x suke..dorg kate sib baik roti je sedap..mungkin aku rasa sedap sebab aku makan FREE..hehe..klo aku bayar sendiri mungkin aku pun kate x sedap..haha
dorg kate kat chop n steak Kg Baru is much more better..tp aku prefer yang ni...lain lidah..lain citarasa kan..hehe..takpe..yang penting aku HAPPY..hee..korang aku tau tak happy sebab berabis beratus2 untuk aku...ngahngahngah


last but not least



















tadaaaaa...n tataaaaaaaa..hehehe

p/s: thanks a lot mui,pg, liana n mok..jasamu ku kenang sampai bila2..mmmuuuaahh..

Friday, July 16, 2010

mau farewell mesti makan

Patutnya entry ini datang dulu sebelum kefarewellan aku..hehe..tapi biasa la..susunan ayat aku slalu tin tong..blasah je ek..hehe..actly event nie tuk aku n kamarul sebab kiteorang memblahkan diri. (^_^)
Aritu makan kat Pavillion jek..all finance including Capt Hisham..thanks capt for joining us :)

Venue: Rain Nudle House
Time: 6.30pm-full stomach

















ape yang kiteorang oder ek..aku pun dah lupe..haha
meh cekidaut..















oder kiteorang campur2..ade yang amek ala carte..ade yang oder group..
sebabnya..oder group nie dapat 50% discount if ade credit card.. ayoo lupe dah..CIMB card kot..heee

sambil-sambil tunggu oder..leh la korang baca sejarah yang die letak kat setiap meja..heh











sambil2 tu tgk la sekeliling...





























cantek kan tempat die..tersusun.. i loike :)

orait..menu sudah sampai..kat belakang air tu Mr Ken..he kind of person yang banyak cerita..bagi aku die ibarat National Geography..sebab a lot of thing die tahu..so tak payah add channel N.G dalam astro..jimat ko...haaa



















~air normal la...ice lemon tea..tengok pun tau...heee

ok..pix adelah tak berapa nak santek..hp aku tak canggih cam korang (alasan) ;p n a few je aku tepek kat cni..malas nak jenjalan.waiter tu dah tgk semacam jek..tatau motip die nak ngorat i or kutuk."kesian..jakun kot minah nie"..ah dulik..aku kan suke wat JJCM...lalalaaaa





















~nie ayam masak ??

















nie ikan siakap masak ??




















~nie aku tau fried prawn roll..hehe
















~nie ayam di balut ngn mmm....cam daun palas je..hehehe...
















~nie beef masak kicap kot..haha
















~set appetizer yang salah menurut turutan gambar..hikhik
















~nie desserts aku...tak berape nak suke sebab die pakai santan.. i dont know u..i oder je.. :(
















~khusyuk tol makan..semangat ye ke xin..

so far makanan ok..menu wajib TOMYAM aku lupe amek pix..cam biasa..bila nampak menu peberet..mmg abis dlu la sebelum dapat amek pix...too sedap too late ;p
















~tisu??macam biasa..wabillahitaufik..walhidayah.assalamualaikum...

 p/s-mood nak berblog..tapi cam malas..jadi la entri cenggini...huuuu..n to tokey nudle rain..sowie aku bg nama kampung tuk menu ko..ala,.rasa sama je...even nama canggih..so jangan saman i eh...heeeee
tataaaa