Sunday, April 27, 2014

Big boy

I'm a proud mom. At the same time I'm scared. He grown up so fast..

Ada one day ni, mommy tired sesangat. Ok. Pukul 12am dah. 'Iman lets sleep'
Iman yang tengah seronok main & baru dapat kaki ikut la mommy die ni masuk bilik. 

Tuck him. Warm milk. Pokpok die. The end, susu habis. Dia still gelak-gelak ajak main lagi. Mula-mula duduk, pahtu bangun tengok tepi tingkap. Mommy wat derk je ngan harapan die tido balik. Hmmmpphh..memang harapan.hahaha

'It's fine mommy. I just play by my self ok.i noe you tired' Agaknya la tu dalam pikiran die. Die turun katil. Gi ruang tamu & sambung main.

Since kat depan ade pak lang die, mommy tak worried sangat la. Biar die main puas-puas dulu.

Mommy memang tido sebab tak larat & tak sihat sangat. Tapi tak berapa nak lena la sebab still ingat dak kecik tu main sorang-sorang. Sebab tu boleh realize die turun katil sdiri.

Ntah kul brapa dah ntah, die masuk bilik. Panjat katil, ambil botol die, mengendeng sebelah mommy & tido. Mommy kan tak lena memang realize la die naik turun bagai.

Ya Allah, aku yang tengah mamai tu rasa nak nangis pun ada. You such a clever boy. Mommy worried die tertido kat ruang tamu tu sorang-sorang.  Tapi Iman memang anak yang pandai bawa diri. :') Baru setahun tapi Iman dah independent. 
I'm so grateful having you as my son sayang. Moga Allah swt lindungi awak, berkati dan kurniakan awak kecerdikan yang dapat membantu agama Islam.
Amin.

Sunday, April 20, 2014

.

You already trouble me.

And now you push me.

You just make it hard :-(

Saturday, April 19, 2014

What the??

Why on earth your comb inside mommy's pencil case??

I know that you want mommy to always remember you.  Don't worry baby I will do ok ;)

Sleeping style

Style anak mommy sorang ni tido berubah-ubah. Kang kejap kepala atas. Skejap kepala kat bawah. Sekejap kaki kat kepala mommy. Mana dan je die nak parking. -____- 
xpe asal nyenyak ye sayang..hewhewhew

Tapi position sekarang more to hug n manja. Which mommy loves it ;-)

Die nak mommy behind him, dagu mommy sentuh ubun-ubun dia. While my arms wrap around him. Baru die nak tido. Warm & cozy is it? Hehe

Love u ♡

Monday, April 7, 2014

Right?

Don't talk about right when actually you don't own one.

........

Everything belongs to Allah swt, remember?

Friday, April 4, 2014

Pitstop

Main-main..penat..
Benti minum..

Yes baby, I'm your pitstop,  whenever you feel tired,  I'll always be by your side. Through up and down.

Wednesday, April 2, 2014

Mommy's boy

I love you since I know I was conceived..

Will love you to my last breath..

My pray is always with you.

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡


Thanks mak ngah for the bike.


Thanks nenek for the party


thanks family & friends for the wishes :)

Tuesday, April 1, 2014

Happy Birthday

Alhamdulillah. Alhamdulillah

Iman is one.

You such a great baby I had.

Never burden me. Still remember our time in hospital. All the nurses and doctor praise you as you such a behave boy.

Mommy always pray the best for you son  :')  ♥ you much!