Tuesday, November 23, 2010

adeh..penat


penat gak eh pindah-pindah nie..saket dah pinggang aku...huhu
hubby keje..so tpaksa la mngemas seorang diri..any volunteer here??mmm...


anyone??...
.
.
.
.
.
.
any??....
.
.
.
.
.
huaaaa...yela ..aku kemas sesorang..huhuhu...


aku kalo penat n lapar cepat marah..

penat+lapar=marah
                    lapar=marah-penat
                  penat=marah-lapar

kesimpulannya..sume tak best..cis.. T_T  

so baik korang tolong aku..hehehehe

Thursday, November 11, 2010

UNO..no..no..no..

Alhamdulillah, exam dah settle..but few more exam coming nx year.. T_T
Its ok, learning is continuous process. ye ker? ye kan aje.harap sukses la result kami adik badik..hehe

skol pun dh abis exam, markah dh key in, dh bg slip exam kt dak klas..buku teks dh pulang..so pe nak buat???
mmg boring giler..aku pun tatau nk wat ape dlm klas..silibus dh abis..udahnyer kite main je la dalam kelas..
kesian gak kt student. dorang boring tatau nak wat pe..dah bagi kebebasan pun still tatau nak wat ape?

dah ujung2 tahun nie biasa la, ramai dak ponteng skol, yg kt skol mule la kuarkn menan (mainan) dorang..
xde la PS2, cume main kad2 je  byk. n yg glamer n still glamer is UNO. teringat lak zaman skola aku dlu.. pun same cam dorang. klo tak uno, mesti main nama negeri, bingo, penutup botol, batu seremban, barbie doll (nie darjah 4 je ye) etc2..

mlepaskn geram..aku pun join skali men..hehe..


well, bukan tu aku nak citer sgt, aku nak citer pasal UNO je..there is a stories behind it....
short story jek..nak kate sedey x gak..ntah..tapi i cant forget it, one of my sweet memories gak r.
sebab menjadikan aku lebih menghargai pemberian orang n rezeki Allah bagi :)
korang dengar je lah..eh silap, korang baca je lah..heeee

start play uno masa umur 12 tahun kot..time tuh 1995...seronok join dak kelas main uno..aku x ingat sape yg bawak.. tapi time tuh sapa yang bawak uno die mmg best la..heheee...
sebab ape aku kata best, sbb UNO time tu agak mahal gak rege die.. bagi budak skola yg susah cam aku r..mana mampu nak beli mende alah nie.. :(

so klo nak main je, kena g skola, klo skola je, mesti aku main ..hehe..
klo kat umah, x de la uno..so x bleh nak main la..layan la citer kt tv OSHIN n SATRIA BAJA HITAM..
time tuh UNO is d hottest game....

n sbb passion yg mendalam terhadap game nie..aku n neighbour aku, zura..gigih gile menjalankan projek bajet kiteorang ni. c..kecik2 lagi dh pandai berbajet2..terer tol ;p

so wut we did?????
kiteorang g pasaraya yang terdekat..kuar kan duit simpanan yang ada (simpanan la sangat :p)
then beli.......MANILA CARD....

balik, gigih giler lukis 2++, 4++,1,2,3,4,5,6,7,8,9,0, skip, reverse
pastu kaler lagi, gunting kad ikut saiz kad uno sebenar..pastu tadaaaa...
jadi lah UNO kami :)

memang  happy giler, pastu main sampai ke malam ngn dak2 blok..hehe

i wish i still keep those UNO..
mmg memorable giler...

tapi bile kenangkan dak2 skrg:
~"mama nak duit, nak beli UNO"
~duit blanje skola heaven

waaa, beruntungnye korang kan..xpe la rezeki korang.. ;)

tp kesimpulan yg aku dapat adalah: orang dlu sgt la kreatif cam kami..theee..heee..heee