Monday, December 20, 2010

char kuew teow ku sayang

haaaa....ingat tak aku ade janji dolu nk post entry char kuew teow nie..lama gile..aku pun x ingat aku ade janji ke tak..tapi rasa cam ade..tapi cam...arghhhh....

so kali nie nk bwk kome g makan char kuew teow...nape kome?*kome=kalian/korang*
sebabnye..of coz kat PERAK..kampung terchenta beta..hehe...

meh tgk pix dolu...


slurrrpppp..mmg mami slurppp betol!

aku suke giler sebab die pakai char kuew teow yg kurus tuh..mmg rasa halusssssss je ------>













ok..kedai kat bandar baru kampar
zoom sket..
fobia ngan tulisan cina??? x perlu..sebab tukang masak die melayu..kompem HALAL..
kedai kawan pakcik i tuh.. takkan nak aniaya lak kan..

Typical malay, nampak tulisan cina je mesti cam was-was nak makan..
senang je..korang was-was, gerenti dah haram tuk korang makan kan...
so pe lagi..angkat kaki r..n pegi kedai makan melayu...


jap..jap..melayu ke indon tuh??hahahahah..lu pikir la sendiri..hahaha

tapi aku tetap hormat ngan orang yang was-was nie..
contohnya: MY OWN MOM...heeeeee

even  die anak kepada ca ya nun alif....asal tgk tulisan cina je..kompem tak mau...
asal tgk kuew teow je mmg tanak makan...
asal tgk chinese muslim je pun was-was..

takpe la ibu..kite g makan kat mamak ye..ke bangla ek tadi? :p

sekarang nie..susah kot nak differentiate kan warga Malaysian dengan yang bukan..

mmm..pape pun..makanan kat situ mmg sedap...i loike..:)

last but not least...bukan gambar tisu ye..sebab kedai biasa je..tisu tak cantek ;p
.
.
.
.
.
.
.
.
.

muka tanpa was-was..heeeeee

No comments: