Monday, November 17, 2014

Toy 2

Sekarang stage Iman dah pandai pilih toys dia sendiri. Ada masa dia nak bawa bola gi rumah baby sit, ada masa dia nak bawak giraffe. Ikut mood dia la tu. Kalau bangun pagi dan ceria,*( ceria=bangun tido x nanges, boleh panggil ma..ma..sambil sengih and sempat bekfast with mommy)  okay la senang sikit. Boleh mommy suruh je iman jalan sendiri. Kalau tak, memang memikul seguni beras la mommy pepagi. Tapi boleh kira la anak bujang tu jalan sendiri :p

Dan ada masa bila nak gi rumah nenek, tiba-tiba mood dia datang nak bawak kete. Ah sudah. Ni besar nak. Leceh. Mommy try dukung. Tak berjaya sebab taknak lepaskan stereng -___-"
Sudahnya. Fine. Kita bawak!
Dia taknak bagi mommy pegang. Dia nak drive sendiri. Fine lagi. Dari keluar rumah, turun lift, die dengan gagah drive kereta dia sendiri. Orang nak masuk lift pun gelak tengok peel dia. Sampai nak masuk kereta pun, nangis taknak naik. Hello, don't tell me you gonna ride your car to nenek's house?? Tahun bila nak sampai?!

Eeee..sabar je la mak jemah

No comments: