Monday, October 14, 2013

Another caliph

Alhamdulillah. Another caliph is born on 13th Oct 2013. Congrats to my sayang ewa. baby boy.sebaya ngan iman. Pahni boleh main2 skalikan ;)
Balik kerja harini trus shoot g hospital selayang. Kita berwaze je. Sonang. 30 minutes from PJ.Bear in mind, I'm such a polite driver. Bahahaha
Seronok tengok baby ni. Agak kekok plak masa nak hold baby Ewa even baru je 6 bulan lepas aku kat position yang sama.hahaha.
Bila masuk spital ni, teringat plak masa delivered Iman. 2 months before that, memang dah warded due to placenta previa type 3. Bed resting yang amat memboringkan. Kekentalan mental amat diperlukan di sini ye and support from family sangat2 penting. Alhamdulillah, I'm survive.hehehe.
I really don't mind czer @ normal. Mana yang Allah takdirkan terbaik untuk kita, itu jua lah yang Dia beri. I keep talking to Iman when he inside my womb. "Mommy don't mind you want to exit via window @ door. As long u are healthy, and be a good boy" Praise to Allah, indeed he did listen ;)
For me, nothing else matter bila Allah kurniakan zuriat sebagai amanah untuk kita jaga sebaik-baiknya. Dugaan macamana pun kita kena kuat. Kena selalu muhasabah diri dan istiqamah.Anak ni pinjaman je. Bile-bile Dia nak, Dia ambik balik kan. Yang penting kita kena kuat iman..kan iman kan? *TETIBA*Hahaha
Berbalik to Ewa, dia cerita kesakitan melahirkan normal. Aku yang dengar ni agak nyilu plak dengar sebab I kan czer, jadi aku tak rasa sangat contraction. Cuma kepayahan sebelum di operate tu amatlah menduga kekuatan jiwa raga aku . Tapi demi baby yang dikandung for 9 months, takpe la.. redha je la bila doctor cucuk bermacam-macam jarum, masukkan wayar kat saluran urine. Eeeeiiuu..
Senang citer, sama je kepayahan dan kesakitan orang deliver normal @ czer ni. Jadi, anak-anak sekalian silalah hormat & sayang ibu anda & buat encik-encik suami sekalian,  hormati, kasihani dan sayangilah pasangan anda yang bersusah payah mengandung, melahirkan, menyusu dan membesarkan anak kalian ye. Bukan anak sesapa pun. Anak korang jugakkan? Hargailah pengorbanan mereka. Bukan setakat kata-kata. Tapi juga dengan perlakuan. Kadang-kadang ada suami yang lupe isteri bila dah dapat anak. Di sayang-sayang anak tanpa menghiraukan isteri yang rindukan kasih sayang dan pelukan mereka. *Kesian kesian kesian* bak kata upin ipin. Hehehe

Hi. Saya si comel


New mommy

One happy family 

No comments: