Monday, December 26, 2011

Pose maut


Nak tau ape yang dikatakan pose maut? jap lagi aku story mory. kejadian berlaku on the same day after makan roti paung..
Balik dari IOI..tak tau nak wat ape..jadi perbualan seperti berikut:

en suami: nak gi mana nie?
pn isteri: entah.bosan kan?
en suami: pekata kite g tasik?
pn isteri: okay..tapi xnak la tasik permaisuri..bosan kot. jum g bukit jalil yang cam ade panjat2 tuh.pun dekat ngan umah
en suami: ok (seperti biasa..menurut perintah ;p)
so sampai la kami di bukit jalil.

IMG_8983

park kete tepi jalan. sib baik tak kena saman.hihi

IMG_8989

sebelum pape. kite tukar kasut dulu
gile kau nak panjat bukit pakai heels.terpelecot mak..tapi at the end pun..hmmm..


IMG_8991


IMG_8992

okay siap. adakah saya kurus macam ini tiang?memang tak lah kan T_T

takpe la..mak redha…meh layan gambar dulu..

IMG_8994

IMG_8996
dah setahun duduk dekat sini..baru tau ada tasik kecik..very nice view Smile
IMG_8997


IMG_8998

ready nak berjalan ?? aka ready nak terpelecotkan kaki?

IMG_9001

belum pape lagi ..dah haus..biasa la..I kan atlet..miahahaha

IMG_9004



IMG_9006


IMG_9010

IMG_9013

IMG_9012

IMG_9019

IMG_9021


IMG_9026

sampai akhirnya..n kejadian pose maut tu..tak lama je lagi..kejap eh..
sebab dah pinjam kamera dslr..haruslah digunakan sebaik baik nya kan :)

IMG_9029


IMG_9030


IMG_9031


IMG_9034

IMG_9035

ok dah pose kat sini..jum naik atas lagi..


IMG_9044

orait sampai dah...

so...1..2..3.. mariiii melompat!! ;p

IMG_9045



IMG_9046

Siap pegang handbeg tuh? ko ado?

IMG_9050

sangat suke tgk orang amek gamber lompat-lompat nie..jadi nak la mencube kan..walaupun berat badan x umur = cam tak sesuai je nyot..
ade mak kesah??hahaha

so tak cukup amek gambar camtu..mari lompat lebih tinggi..(iblis & syaitonnirajim berbisik)

tadaaa…(ehem..bini sape la nie)

IMG_9053

~nie la pose maut tu

yee…saya panjat di atas batu itu..hasilnya memang mengagumkan ;p
tapi disebabkan faktor (berat badan x umur) yang diignore di awal tadi hasilnya adalah salah landing. TAHNIAH!!

IMG_9055

kaki senget sebelah??oo tidak

IMG_9056


IMG_9057

sebab boleh buat muka di atas

IMG_9059

boleh shoot lagi..tapi dalam hati..adoiiiilaaa..Allah je yang tahu :'(

cuma terseliuh n bengkak. Alhamdulillah..Allah masih sayangkan manusia ini lagi..huuuu…
takde la maut..gebang je lebey ;p

lepas tu, terus ajak en suami balik..tapi nak balik punyalah dugaan.kena panjat lagi & turun di other side sebab park keta kat sana..huhu

IMG_9063

tuuu diaa...punyala tinggi nak kena panjat lagi T_T

IMG_9067

~OKU tengah cuba berjalan

IMG_9073

& akhirnya sampai jua kat atas

IMG_9097

nak turun nie yang rasa cam nak nangis..nak suh en suami dukung??
TAK PAYAH..kang dua-dua masuk spital ;p

masa nie ok lagi..boleh jalan slow2..
sampai rumah..boleh kemas rumah lagi..
lepas mandi, lepak n baring-baring kat sofa, tetiba kaki trus kejang tak leh nak gerak..sangat sakit & trus nangis..huuuuuuu

tu jelah yang aku tau..sakit = nangis ;p
malam tu gak g klinik & terus kena jab..


moral of the story:
“ingat-ingat la umur tu ..rumah kata pergi..kubur kata mari..huhu..selamat beramal..”

4 comments:

yaNa said...

nice picture!
ko masih cam dulu ar ina.. ;)

~yna~ said...

tq long..sama tp cuma dah bertambah berat badan n umur jek..hihi

SuhanaSamsuddin. said...

hahahahaahahahahahaa...

even cte dh lama.

tp xpe. waa nak gelak gak..

hahahahha :P

k memain je. sian kakchik.

lepasni sila berhati2 ye. xpayah nak lompat sgt la kan. hikhik

~yna~ said...

huhuhu