Friday, December 26, 2014

Farm in the city

Date: 22 Nov 2014
Hiks, baru nak citer pasal lawatan ke FITC kat Sri Kembangan ni. Rupanya dah agak lama dah kewujudan dia, baru mommy tahu. Itu pun mak ngah bagitahu sebab konsep petting zoo. Iman kan suka petting-petting konsep ni. #matakeatassangat

So, pepagi tu berangkut la semua ke sana. Tak jauh pun. Dekat dengan Jusco Equine Park. Pakai waze je. Waze pun tahu kewujudan FITC ni :p

Entry fees: normal RM48 (adult) RM 38 (child). Mykad RM30 (adult) RM 25 (child)
Kanak-kanak bawah 90cm FREE!

Masa masuk tu, dia bagi voucher souvenir & air kotak Enfagrow 6 packs. Kawasan die tak besar mana but really impressed dia boleh sumbat semua & deco tempat tu nicely. Ada kolam ikan yang aku plan nak buat kolam ikan ayah camtu. Cantik. Actually lawatan ni adalah sangat bagus tuk aku jugak ye. Bukan sekadar nak bagi anak happy touch animal. Yeay..mak suka ^_^

Iman cam biasa konon berani kejar kambing, bile kambing dekat die dah nangis.hahaha. mommy cam biasa lari dulu dah.hahaha. Ku biar je die surrounded dengan kambing-kambing tu. Jinak sangat. Mommy pun cuak.hihi

Mommy siap join mak pak yang lain tangguk ikan kot sampai basah-basah baju. Tapi sekor pun tak masuk. Sorang pun tak dapat.hahaha..

Actually before pergi FITC tu ade la Google pasal tempat ni. Ada kata bagus, ada kata kotor. Masa aku pergi tu ok tempat die. Bersih juga. Toilet x masuk sebab anak-anak behave sangat :) & staff really good & friendly. Overall best juga sebab konsep die lain dari zoo biasa. So nak tahu pergi lah ye :)



Anak ayam pun ada 


Peacock


Nangis!


ntah montot sesapa je anak aku pegang tu.huu



good job son! xoxo

No comments: