Sunday, March 23, 2014

Beralih bulan?

Baru-baru ni, iman kekadang cirit birit, kerap berak & sampai bambam die merah-merah.

Die sendiri tak selesa nak duduk. Kesian tengok dia. Punya la sapu drapolene, bedak agnesia la. Macam-macam mommy die Google. Tapi semua pun out.huuu

& terpikir adakah disebabkan kes catu air yang berlaku sekarang. Air tak bersih ke..ish..ke susu die kena tukar..ke babysitter tak basuh bottle die bersih-bersih. Yela, air limited kan. Pun tak bleh nak blame dorang. Sebab tgh desperate.  Kalau kita as a mom lain la..memang no compromy kalo benda melibatkan hygiene especially untuk anak.

Nak gi clinic tetiba fobia teringat kes private clinic yang salah bagi anak die ubat due to rashes. Feel sorry to the family coz their 9 months baby has passed away. :'( apa-apa pun..Allah swt maha mengetahui

Tapi dia still aktif dengan 6 batang gigi menyengeh bila dapat gigit mak die ni -____-"

Jadi apakah lagi sebab nya ye??

Bila Google,  terjumpa satu blog yang kata baby kerap berak sebab beralih bulan.  Selalu orang tua-tua yang cakap. & bila mommy masukkan date birthday iman dalam kalendar islam

Iman born: 02/04/2013 ( 20 Jamadilawal 1434)

Today 22/03/2014 ( 20 Jamadilawal 1435)

Ya Allah cepatnya masa berlalu. Iman dah setahun. (kalendar Islam)
Alhamdulillah.  Allah swt dah pinjamkan iman setahun untuk teman mommy. Moga Allah swt dapat panjangkan lagi pinjaman yang tak akan dapat terbayar sampai bila-bila ni.

Selamat ulang tahun sayang.
Rasa macam baru semalam iman kick perut mommy. Heeee. *mommycries*

Mungkin juga kan beralih bulan. Hmmm. Get well soon baby :)

K la.nak gi tatap budak ensem yang dah setahun yang tengah tido ni lelama.
*cries.cries.cries. ♥♡♥♡♥♡



jemah sangat mimik muka tu nak oii :p

No comments: