Sunday, September 29, 2013

Be careful

Hmm..pernah dengar backstabbing? Backbiting? benda ni common dalam komuniti kita kan. tapi worse part about me, i'm simply trust people. Especially bila orang tu kita rasa close dengan kita. The fact is, they have 'something' in mind.

Happen to me recently, (Apologize for my language, aku kalau marah/sedih mula la merapu..bahasa ke laut.hahaha)

Ada la seorang kakak ni, tunjuk concern kat aku. Mula-mula pasal masalah aku, aku tak cerita pun dekat dia. Alih-alih die dapat tahu dan mula la concern , sibuk message aku bagai.
Cakap: "ina sabar ye. I dah lalui semua ni. Apa-apa i'm at your back. Nanti I nasihat dia, bla..bla..bla.. Kalau dia buat hal, ina bagitahu I, biar I 'ajar' dia.." hahaha.. (-____-") Sangat sesuatu kan?? kau punya concern tu menyebabkan aku cair dan mula lah rasa,, waaa..thank God, ada gak orang sayang kat kita & hope she understand well because she's women too.

Dan bila ada masalah melanda aku, she is one of the person i'm seek for advise. & with wholly heart percaya dia boleh tolong sebab dia adalah sangat close dengan orang yang aku bermasalah nie. ;p
Mula la aku cerita, sekian-sekian. Dan dia pun baiknye respon, "Apalah XXX ni, pasal camtu pun nak marah. ok2, nanti i nasihat dia. U sabar byk2. Jangan risau"

Hati aku sedikit tenteram bila ada orang yang aku boleh harapkan untuk bantu masalah kami ni.

End up..Masalah aku jadi lagi BESAR bila XXX marah. sebabnya, kakak ni dengan aku dia cerita lain. dengan XXX dia cerita lain. Mengucap panjang aku....

Really, aku tak tahu apa yang dia sakit hati sangat dengan aku. Dia ambil kesempatan ni untuk menambahkan sesak dada aku lagi. Kau yang mula-mula menyokong, end up, kau juga yang menokok tambah cerita. sedih, terkilan, semua ada. Itu yang orang kata, berhati-hati dalam meluah masalah, takut orang yang menenteramkan kita tu, yang akan menentang kita balik. Lesson learn, but its too late.

I'm helpless..

to that Kakak, I'm really sorry for what i've done wrong to you. I'm sorry coz I trust u much. I'm really sorry & I hope u happy now. What u wish, come true. God bless u





No comments: