Thursday, July 8, 2010

its been a week...

hari nie jumaat..smlm dah lengkap seminggu aku mengajar..caya la..kuat semangat tol..sib baik tak nanges..aku kan cengeng..hikhik...

so kesimpulan selama seminggu yang aku dapat ialah:

keje di opis :







-aku duk menepek di cubicle almost half of my day.
-ade aircond..ade lift..ade tea lady leh tolong cuci cawan
-food court mahal..KLCC..parking minimum RM7..jem..
-kena jumpe Mr. Gaya yang banyak songeh..
-gado ngn vendor..
-wat keje mngarut
-balik 5.30 pun curik2..haha

ok ok..byk sgt ko kutuk ni ina..haha..udah2 la ye..

keje di skola








-asek merayap ke sana sini..kelas kejap kat atas..kejap blok satu lagi..kejap kat makmal..
-takde aircond (dalam bilik guru je) takde lift (ari pertama termengah2 macam nenek tua)..pantry takde..sob..sob..tealady apetah lagi..huuuu..
-kantin murah..n aku jarang makan kat kantin sbb takde masa (alasan malas nak jalan..kehkehkeh)
-parking dalam sekolah..free..ade guard nama LEONG..tolong carikan parking..sukeee..jalan tak jem sangat.
-tak perlu jumpe Mr. Gaya n pretend cam pengemis..hohoho..
-tak perlu jawap kol ngarut2..haha..sukeee..
-perlu ade tahap kesabaran yang tinggi.MENTAL tahap terbaik..
-yang best tak perlu takut2 balik on time sebab sudah semestinya sume cikgu pun berebut balik cepat..lambat 10 minit..pejabat tutup..haaaaaa
Kesimpulan...eceh ceh ceh..mentang2 ajar BM..mana-mana ko pergi pun..ade pro n kon..so pilih yang terbaik n yang terminat ..wtfish* nyer bahasa..hehe

rasa dah tak minat..cari kerja lain k..
adios..heeeee

DIALOG HARI KEDUA NGAN 1A

murid: ala cikgu banyaknyer keje...cirit saya nak buat..
pn. cikgu yang comey: aah..saya lagi tercirit nak periksa buku kamu semua..


NILAI MURNI: buat baik di balas baik...

~ok mau pergi cirit nie.....~

6 comments:

SuhanaSamsuddin said...

hahahhaha. mengong nye murid tu. pemalas la tu. same cm ana dlu. kehkehkeh.

Liana Manan said...

hmmm betul tu Cikgu... pe2 pun kita buat, mesti ada pro n cons... tapi yang penting (bukan kerjasama), kita suka apa yang kita buat so no matter how much the pro n cons are, okay?
yuhuuu best kan bila buat benda yg kita minat? :]

~yna~ said...

ana: ko memang..slamat acik x jd cikgu ko..klo tak..mmg ku sepakkan aje ;p
liana:aah..best2..walaupun saket jiwa melayan cam2 peel..hahaha..hopefully cintaku pada tugas ini takkan pudar..haha..podacheit..

ShinchanZ said...

tp kalo ada job offer dlg cmne nk jwp???
masa dpn 2 pntng gak dlm wat keputusan nih...

~yna~ said...

warghhhh!!!!

Internet business at home automated system said...

Hope that through the network to help more health or economic needs a friend
Easy on the method used to help alleviate their financial burden while allowing family members restore their health,
Through the Internet at home, you can easily understand the cause ...
Free registry experience:
http://sn.im/vemma_usa
Thank you for your time reading, do not give up the chance to even know, know no loss to you!